Jaume Quintana és tinent d'alcalde a Santa Cristina i té plaça de funcionari a Calonge (Ajuntament Santa Cristina d'Aro)
BAIX EMPORDÀ

Suspès de funcionari a Calonge un tinent d'alcalde de Santa Cristina: fitxava sense treballar

Jaume Quintana és candidat a l'alcaldia per Junts, que ha obert una investigació per aclarir els fets i prendrà "les mesures oportunes" si es confirmen

Redacció / ACNActualitzat

El tinent d'alcalde de Santa Cristina d'Aro Jaume Quintana, de Junts, ha estat suspès de sou i feina durant quatre mesos per fitxar i no anar a treballar. Qui li ha imposat la sanció és l'Ajuntament de Calonge, també al Baix Empordà, on Quintana és funcionari de l'àrea d'Esports.

El consistori li va obrir un expedient aquest estiu, després de detectar que, malgrat haver fitxat, s'absentava del lloc de treball i no feia la jornada que li corresponia.

Tot i que no s'ha pogut comprovar si havia portat a terme aquesta pràctica de manera recurrent, sí que s'ha confirmat que Jaume Quintana marxava del lloc de treball sense motiu.

Per això, després d'estudiar el cas, l'Ajuntament de Calonge ha decidit imposar-li la sanció, i suspendre'l tant de sou com de lloc de feina durant quatre mesos.


Candidat, tinent d'alcalde i funcionari

Jaume Quintana és tinent d'alcaldia de Santa Cristina d'Aro, on des del 2019 ERC governa amb Junts. Porta les àrees d'Hisenda, Recursos Humans, Participació Ciutadana, Obra Pública i Urbanitzacions.

Vinculat a l'atletisme i al món associatiu, Quintana va ser fundador del Club Atlètic del municipi. Té 43 anys i en fa 21 que és funcionari de l'àrea d'Esports de l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, on Junts governa amb PSC i PP.

Al juny, Junts per Catalunya va confirmar-lo com a cap de llista a Santa Cristina per a les municipals de l'any vinent. Ara han decidit obrir una investigació.

Fonts de la vegueria del partit a Girona indiquen que no tenien coneixement dels suposats fets: "Cal confirmar-ne la veracitat i, si es confirmen, prendre les mesures oportunes."

L'ACN s'ha intentat posar en contacte amb Jaume Quintana, però de moment no ha estat possible. L'alcaldessa de Santa Cristina d'Aro, la republicana Lourdes Fuentes, ha declinat valorar l'afer perquè ho emmarca en un tema personal del seu soci de govern.

ARXIVAT A:
JxCat
Anar al contingut