El primer ministre belga, Charles Michel, a la seva arribada a la cimera de líders europeus (Reuters)
El primer ministre belga, Charles Michel, a la seva arribada a la cimera de líders europeus (Reuters)

El primer ministre belga nega cap "conflicte diplomàtic" entre Madrid i Brussel·les

Charles Michel apel·la a la "responsabilitat" dels governs espanyol i flamenc davant la tensió diplomàtica de les últimes hores

Actualitzat

El primer ministre belga, Charles Michel, ha apel·lat a la "responsabilitat" dels governs espanyol i flamenc davant la tensió diplomàtica de les últimes hores. A la seva arribada a la cimera de líders europeus, Michel ha negat que hi hagi cap "conflicte diplomàtic" entre Bèlgica i Espanya.

"No hi ha conflicte diplomàtic entre el govern federal belga i Espanya."

El cap de l'executiu belga ha defensat que era responsabilitat de Flandes "gestionar la seva relació amb Espanya" i "responsabilitat" d'Espanya decidir "com gestiona les seves relacions diplomàtiques, també amb entitats federals".

Michel no ha volgut fer cap comentari sobre la reacció de cap dels dos executius davant el conflicte dels darrers dies. Les paraules de Michel arriben l'endemà que La Moncloa va retirar l'estatus diplomàtic al delegat de Flandes a Espanya. El govern flamenc ho ha qualificat de gest "molt poc amigable" i ha demanat al govern de Brussel·les que convoqui l'ambaixadora espanyola.

El cap del govern belga ha assenyalat que "hi ha una certa autonomia per a les entitats federades en el pla internacional" i ha apuntat que ell respecta aquesta "autonomia i responsabilitat".

 

 

Per ara, el govern belga ha descartat cridar a consultes l'ambaixadora espanyola a Bèlgica, com li ha demanat l'executiu flamenc. Tanmateix, ha admès que traslladarà les seves queixes al govern de Madrid. Les paraules de Michel arriben després que, aquest mateix dimecres a la tarda, el Parlament flamenc ha defensat la "llibertat d'expressió" del seu president, Jan Peumans.

ARXIVAT A:
Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut