El preu mitjà de l'electricitat baixarà aquest dimecres
El preu mitjà de l'electricitat baixarà aquest dimecres

El preu de la llum s'enfila per la guerra a Ucraïna i arriba al preu més alt aquest any

El preu del megawatt/hora se situa demà en els 341 euros, el màxim d'aquest 2022, molt a prop dels rècords històrics

RedaccióActualitzat

La guerra a Ucraïna està disparant el cost de l'energia, amb un impacte directe sobre l'electricitat. En la subhasta per marcar els preus de demà, el megawatt/hora s'ha enfilat fins als 341 euros. És el màxim d'aquest any, i molt a prop dels rècords històrics, arrossegat també per la pujada en el preu del gas natural.

En concret, el preu, aquest dijous, serà 87,49 euros més car que el de dimecres, segons dades de l'Operador del Mercat Ibèric d'Energia (OMIE).

Per trams horaris, el preu màxim de la llum per a aquest dijous serà entre les 9 i les 10, amb 400 euros/MWh, i el mínim, de 260 euros/MWh, a última hora del dia.


Escalada també en el preu del gas natural

El màxim anual d'aquest dijous arriba en plena escalada en el preu del gas natural a conseqüència de la invasió de russa a Ucraïna. Aquest dimecres s'ha arribat a una cotització rècord de 194,72 euros/MWh, uns nivells de preus que no es veien des del desembre passat.

Pròrroga en la rebaixa d'impostos

Amb aquesta perspectiva, el president espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat mesures per suavitzar-ne l'impacte a la factura de la llum. S'allarga fins al 30 de juny la rebaixa de l'IVA i també es prorroguen altres retallades d'impostos sobre l'electricitat. Es manté també el descompte extra del bo social per als col·lectius vulnerables.

 

 

ARXIVAT A:
Economia de butxacaUcraïna
Anar al contingut