Las Palmas de Gran Canaria

El president espanyol promet reclamar més ajut a la Unió Europea per al control de fronteres

Coincidint amb la desbordant situació que viuen les costes canàries amb l'arribada massiva de cayucos, José Luis Rodríguez Zapatero va visitar dissabte un parell de centres d'internament d'immigrants a Las Palmas per interessar-se per la situació dels acollits. Zapatero també va explicar que l'Estat espanyol demanarà a la Unió Europea un compromís més gran en el control de les seves fronteres per tal de poder aturar la immigració irregular que arriba a les illes.

Actualitzat

Rodríguez Zapatero creu que Europa ha d'assumir que "els desafiaments fonamentals que té al davant es troben més enllà de les seves fronteres i tenen a veure amb la misèria i la falta d'estructuració social, de democràcia". Per tal d'implicar més els 25 en la gestió de la immigració irregular, la vicepresidenta primera del govern, María Teresa Fernández de la Vega, viatjarà d'aquí a uns dies a Finlàndia, país que presideix la Unió aquest semestre, per exigir nous compromisos i més implicació.

A més, Zapatero va anunciar més cooperació amb els països d'origen dels "sense papers", sobretot en matèria de repatriació. El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, sortirà aquest dilluns cap al Senegal per intentar aconseguir de les autoritats la contenció en la sortida dels cayucos. Una fórmula que ja es va assajar aquesta primavera, després de les primeres allaus, amb resultats gens satisfactoris.

Responent a la petició de més mesures fetes pel govern canari, que reitera que no pot afrontar la situació, el president del govern espanyol va assegurar que es reforçaran els mitjans marítims de la zona per tal de frenar el problema de la immigració. Només ahir més de 300 immigrants van arribar amb cayucos a diferents punts del litoral canari. En els vuit primers mesos del 2006 ja han vingut el triple d'immigrants que en tot l'any passat, cosa que fa que els centres d'acollida estigui gairebé desbordats.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut