Madrid

L'Acnur insta els governs a buscar solucions al "drama humà" dels immigrants

L'Acnur ha donat un toc d'avís als governs implicats en el drama que viuen els immigrants que intenten arribar a les costes espanyoles per tal que adoptin mesures i busquin alternatives per solucionar aquesta situació. Segons aquest organisme, no s'està prenent en consideració els convenis internacionals així com els drets humans. Tampoc es tracta degudament el cas específic de cada persona que arriba de forma irregular a territori espanyol, segons ha denunciat l'Acnur.

Actualitzat
El portaveu a Espanya de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides pels Refugiats (Acnur), Agni Castro-Pita, ha instat els governs que "es trobi" al més aviat millor, una "resposta al tema migratori" davant l'allau d'africans que en els últims dies han arribat a les costes espanyoles i que ha suposat, una vegada més, un "drama humà".

Castro-Pita ha comentat la necessitat que "es prengui en consideració" la Carta de les Nacions Unides i els drets humans que s'hi reflecteixen perquè "el tractament migratori no vagi en detriment de l'articulat del sistema de protecció internacional".

"Els estats tenen la capacitat sobirana de decidir polítiques migratòries, però han de tenir en consideració els convenis internacionals i els drets humans. Aquests són instruments que limiten la seva capacitat de decisió", ha matisat.

Cada cas és diferent

Així mateix, el representant d'Acnur a Espanya ha recomanant que "per cada pas" ha de posar-se en pràctica "una política diferent" que tingui en compte "l'especificitat" que viu cada persona, de manera que es destinin polítiques a enfortir l'asil pel que fa als refugiats o polítiques per frenar el tràfic de persones en casos d'immigració com els que s'han produït aquests dies.

En aquest sentit, ha explicat que Espanya "té les institucions i l'estructura necessària per afrontar els fluxos", tot i que ha destacat que cal centrar-se en el problema que viu cada localitat. "Tot és millorable: la formació de funcionaris en el tractament d'aquests temes, la formació de la guàrdia fronterera, les patrulles al mar o les autoritats d'immigració. És un procés constant i continu que no para mai perquè els moviments tampoc paren mai", ha explicat.
Anar al contingut