El president de Múrcia, Pedro Antonio Sánchez
El president de Múrcia, Pedro Antonio Sánchez (EFE)
Madrid

El president de Múrcia i la senadora Barreiro, del PP, investigats en el cas Púnica

El jutge Eloy Velasco encausa Pedro Antonio Sánchez, Pilar Barreiro i 20 persones més per suposadament desviar fons públics a interessos personals

RedaccióActualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional, Eloy Velasco, ha fet públic aquest dilluns l'anomenada peça 3 del cas Púnica, la que afecta la comunitat de Múrcia, i ha encausat 22 persones, entre les quals hi ha el president de la comunitat, Pedro Antonio Sánchez. D'aquesta manera el jutge fa seves les conclusions de l'informe que la Guàrdia Civil va fer-li arribar al maig.

En concret, Velasco atribueix a Sánchez els delictes de frau, suborn i revelació d'informació reservada. Segons el jutge, quan era conseller d'Educació de la comunitat murciana, Sánchez hauria contractat amb diners públics empreses d'Alejandro de Pedro, un dels principals implicats en la trama Púnica, per millorar la seva reputació personal a internet en la seva campanya per arribar a la presidència de la comunitat. Aquests contractes s'haurien disfressat com a despeses de formació de la conselleria.

A l'exalcadessa de Cartagena i actual senadora del PP Pilar Barreiro el jutge li atribueix cinc delictes: frau, malversació, suborn, prevaricació continuada i revelació d'informació reservada per fets similars. Barreiro també hauria participat en el frau a la Conselleria d'Educació, i també hauria contractat amb De Pedro un diari digital perquè informés a favor d'ella quan era alcaldessa.

♦ Un informe de la Guàrdia Civil vincula la trama Púnica i el president de Múrcia

Anar al contingut