María Dolores de Cospedal, en acte de suport a Rita Barberà com a alcaldessa de València.
De Cospedal creu que el PSOE està fent perdre el temps als ciutadans.
Madrid

El PP demana eleccions anticipades i que "es deixi decidir a la ciutadania" el relleu de Zapatero

El Partit Popular aprofita l'anunci de José Luis Rodríguez Zapatero de no optar a un tercer mandat per carregar contra el govern espanyol. Els populars han estat ràpids a valorar la decisió del president espanyol. En un missatge de mòbil, la direcció nacional del partit ha deixat clar que considera "urgent" que els ciutadans vagin a les urnes per "deixar enrere aquesta etapa d'incertesa i desconfiança" en què, a més, el PSOE "segueix embrancat en els seus problemes interns". Aquest discurs ha estat escenificat més tard a València, en una visita de la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, que ha demanat al PSOE que "no faci perdre més temps" a la població.

Actualitzat
La direcció nacional del Partit Popular reitera un cop més la seva petició d'eleccions anticipades. Després de la renúncia de Zapatero a tornar-se a presentar a les eleccions, el partit que lidera Mariano Rajoy ha tornat a demanar que no s'esgoti la legislatura, com és la intenció del govern espanyol.

El PP ha estat ràpid en la seva reacció. Poc després de saber-se la notícia, ha enviat un SMS als periodistes amb la versió oficial.

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, s'ha encarregat de refermar el missatge. En un acte a València, ha demanat al PSOE que no faci "perdre" més temps als ciutadans i els deixi "decidir" qui és el seu candidat per ser el pròxim president del govern, que, se n'ha mostrat convençuda, serà Mariano Rajoy.

La número dos del PP ha recordat que el seu partit "ja va demanar fa un any que els espanyols tinguéssim l'oportunitat d'opinar i decidir" i ha recalcat que, des de llavors, "s'ha perdut un temps preciós per treballar i solucionar els seus problemes".

El líder del PP, Mariano Rajoy, va demanar eleccions anticipades en el debat sobre l'estat de la nació del 2010, i des de llavors ha repetit amb més o menys intensitat aquest missatge.

Tot i la pressió del PP, el president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, manté la intenció d'esgotar la legislatura.
Anar al contingut