Palma

El PP defensa la innocència dels detinguts i diu que la gestió del velòdrom va ser correcta

El Partit Popular ha defensat la "innocència" dels tres membres de la seva formació detinguts per la seva presumpta implicació en un cas de corrupció per la gestió de les obres del pavelló Palma Arena. Es tracta del portaveu del PP a l'Ajuntament de Palma, Rafael Durán; l'exdirector general d'Esports José Luis Ballester, i l'exgerent del velòdrom Jorge Moisés, aquests dos últims en el càrrec durant el govern de Jaume Matas.

Actualitzat
El portaveu de la formació a les illes Balears, Carlos Simarro, ha remarcat que la gestió del polèmic pavelló va ser "correcta" i ha demanat "prudència" i "confiança en la nostra gent". Simarro ha exigit que es respecti la presumpció d'innocència dels detinguts i que no es facin "judicis paral·lels". El PP descarta, de moment, cap destitució.

Rafael Durán, José Luis Ballester i Jorge Moisés han estat detinguts pels presumptes delictes de malversació de fons públics, falsedat i suborn per les obres del pavelló Palma Arena, que d'estar pressupostat en 48 milions d'euros va passar a costar-ne prop de 100.

"Un cas clar que no s'ha gestionat bé el diner públic"

El president del govern de les illes Balears, Francesc Antich, ha assegurat que la construcció del velòdrom Palma Arena, una de les obres estrella del mandat del popular Jaume Matas, és un "cas clar" que "no s'ha gestionat bé el diner públic". Antich ha remarcat que "ja se sabia que hi havia un seguit de partides econòmiques que no quadraven" i, per tant, que han hagut de ser investigades per la Fiscalia Anticorrupció.

I és que ha estat precisament l'executiu de Francesc Antich qui ha informat a la justícia de les irregularitats en els comptes i que sumarien uns 13 milions d'euros. Aquests diners no tindrien cap relació amb la construcció del velòdrom, malgrat estar incloses en el pressupost del pavelló.
Anar al contingut