El policia que va agredir Jordi Borràs, mostrant la placa
El policia que va agredir Jordi Borràs, mostrant la placa
Barcelona

El policia que va agredir Jordi Borràs és inspector de la Brigada d'Informació

El cos va parlar en un primer moment d'un agent que feia tasques burocràtiques

RedaccióActualitzat

L'agent de la Policia Nacional que va agredir el fotoperiodista Jordi Borràs és inspector i està destinat a la Brigada d'Informació, el que popularment es coneix com "els secretes", segons ha avançat "La Directa".

En un primer moment, la Prefectura Superior va assegurar que es tractava d'un simple agent dedicat a tasques burocràtiques, quan, en realitat, va ser ascendit a inspector fa quinze anys, i actualment es dedica a tasques d'informació en l'àmbit de l'extremisme jihadista des de la comissaria de la Verneda, a Barcelona.

En declaracions a Catalunya Ràdio, l'advocada de Borràs, Carla Vall, ha lamentat que encara no s'hagi detingut l'individu.

"La notícia que ens hagués agradat rebre hagués estat la detenció d'aquest inspector, perquè ja no és un agent ras, sinó que té un càrrec important dins de l'àrea d'Informació. Això ens fa pensar en la idea que hi ha una estratègia cuinada darrere la seva defensa i per això en un primer moment ja va decidir interposar una denúncia contra en Jordi."

El fotoperiodista i l'inspector de policia en qüestió s'acusen mútuament d'insultar-se i agredir-se, una acusació que, segons la defensa de Borràs, pretén equiparar l'agressió a una baralla. La defensa ha fet una crida als testimonis dels fets i que tinguin proves gràfiques dels cops que el fotoperiodista va rebre al carrer Capellans.


L'agressió va passar dilluns al vespre al centre de Barcelona, quan Borràs sortia de l'Ateneu Barcelonès, on havia anat a cobrir la presentació de la Crida Nacional per la República.

Segons el seu relat, l'agressor se li va tirar a sobre i li va pegar mentre cridava "Viva España, viva Franco". Després que el fotoperiodista requerís la presència policial, l'home va mostrar la placa de la Policia Nacional.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut