Parlament de Catalunya

El Parlament aprova, amb els vots de CiU, PSC i PP, l'externalització de la publicitat de TV3

El Parlament aprova una moció que requereix que s'asseguri el concurs públic iniciat per a l'externalització del departament comercial de la televisió pública. Esquerra, ICV-EUiA i la CUP han criticat que, a través d'aquest procés d'externalització obert, la comercialització de la publicitat pugui caure en mans de grups de comunicació privada que són competència de TV3.

TV3Actualitzat

El Parlament de Catalunya ha avalat, amb els vots de CiU, PSC i PPC, l'externalització de la comercialització de la publicitat de TV3 a grups privats. Es tracta d'un punt d'una moció pactada entre CiU i PSC que requereix que s'asseguri el concurs públic iniciat per a l'externalització de la comercialització de la publicitat de la televisió pública.

Com a condició, el text aprovat demana que s'asseguri que, amb l'operació, s'incrementin els recursos previstos de publicitat, es garanteixin els llocs de treball i les condicions laborals i que la CCMA disposi en tot moment del control de la gestió de la publicitat i els seus ingressos.

Esquerra, soci de legislatura de la federació nacionalista, s'ha desmarcat de la votació i ha votat en contra, igual que ICV-EUiA i la CUP. Totes tres formacions han criticat que, a través d'aquest procés d'externalització obert, la comercialització de la publicitat pugui caure en mans de grups de comunicació privats que són competència de TV3.

Per error, Ciutadans ha votat dividit en aquest punt de la resolució, amb cinc diputats que han votat a favor del redactat i quatre, en contra, però, segons fonts del partit, la intenció del grup era rebutjar l'externalització. El diputat Jordi Cañas ha defensat uns mitjans de comunicació públics sostenibles i garants de la pluralitat, uns requisits que, al seu parer, no compleixen ni TV3 ni Catalunya Ràdio.

En la votació, el diputat del PSC Joan Ignasi Elena, apartat temporalment dels seus càrrecs per haver trencat la disciplina de vot sobre la consulta, no ha polsat cap botó.

L'oposició en bloc ha aprovat també una esmena que rebutja la no emissió íntegra per Televisió de Catalunya del ple monogràfic de la pobresa.

ICV-EUiA alerta de les conseqüències de l'externalització

El finançament dels mitjans de comunicació públics ha centrat la pregunta d'ICV-EUiA al president de la Generalitat en la sessió de control d'aquest dijous. Els ecosocialistes veuen en la possible externalització del Departament Comercial de TV3 l'afavoriment d'un grup privat de comunicació, el Grup Godó, i han demanat "com es pensa garantir el dret a la informació i el dret a la pluralitat".

Mas ha respost al diputat Joan Mena que l'aportació que la Generalitat fa als mitjans públics és superior a la d'altres autonomies i ha obert la porta a incrementar-hi l'aportació pública si també millora la situació econòmica. El president de la Generalitat ha explicat que "hi ha dues maneres de carregar-se" els mitjans de comunicació públics, "tancant-los" i comprometent-los "a gastar allò que se sap que no es podrà pagar", i que no pensa optar per cap de les dues.

Mas també ha recordat la caiguda dels ingressos de publicitat en els darrers anys, que han passat de 170 a 60 milions d'euros.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut