Barcelona

El PSC desplaça Elena, Geli i Ventura a l'última bancada de l'hemicicle arran de la crisi dins del grup

El grup parlamentari del PSC arracona els diputats crítics que van trencar la disciplina de vot la setmana passada en la votació per dur la consulta al Congrés. Joan Ignasi Elena, Marina Geli i Núria Ventura seuen des d'ara a l'última fila de l'hemicicle. Avancem denuncia "l'assetjament" als tres diputats i reclama una reflexió a la Comissió de Garanties del partit.

RedaccióActualitzat

El grup parlamentari dels socialistes catalans arracona els diputats crítics que van trencar la disciplina de vot la setmana passada en la votació per dur la consulta al Congrés. Joan Ignasi Elena, Marina Geli i Núria Ventura seuen des d'aquest dimecres a l'última fila de l'hemicicle compartint bancada amb Ciutadans.

La decisió forma part de les mesures que va adoptar la direcció del grup, que també els va apartar de totes les comissions de les quals formaven part.

Però el ball de cadires dels socialistes catalans no s'acaba aquí. Celestino Corbacho, des d'aquest mateix dimecres un dels portaveus adjunts del grup, està assegut a la fila del primer secretari, Pere Navarro.

I Òscar Ordeig, que substitueix Àngel Ros, que va renunciar a l'acta de diputat, és a la penúltima fila abans dels tres díscols, entre Juli Fernández i Eva Granados.

Avancem denuncia "l'assetjament" als tres diputats

El corrent crític Avancem s'ha queixat per carta al PSC del tracte que reben els tres diputats rebels, que ha qualificat d'"assetjament". En una missiva adreçada al president de la Comissió de Garanties del partit, el corrent expressa la "sorpresa desagradable" que els ha causat la reubicació dels diputats. El grup alerta que suposa una "pressió psicològica de difícil comprensió" i no pel canvi de lloc, sinó "pel simbolisme que implica". I pensen que està lluny dels "valors del socialisme, hereu d'una tradició obrera i del seu combat de més d'un segle a favor de la dignitat de les persones".

Avancem destaca que a la part de la militància que se sent representada per Geli, Elena i Ventura "ens ofèn el tracte que han rebut" i alerten que "en l'àmbit laboral, aquesta mesura seria fortament sancionada per la justícia".

Per tot plegat, el corrent crític demana una reflexió a la Comissió de Garanties per aquest "decisió greu" que, al seu parer, demostra que la direcció actual del grup socialista "no està habilitada per prendre decisions, perquè utilitza la seva superioritat jeràrquica per prendre decisions".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut