El papa, en cadira de rodes, a la seva arribada a Quebec
El papa, en cadira de rodes, a la seva arribada a Quebec (Reuters/Guglielmo Mangiapane)

El papa Francesc obre la porta a una futura renúncia: "No seria una catàstrofe"

El pontífex ho ha explicat durant el vol de tornada del seu viatge a Canadà, on ha hagut d'anar en cadira de rodes la major part del temps

El papa Francesc ha deixat la porta oberta a una possible renúncia del seu càrrec en un futur, després dels insistents rumors sobre aquesta qüestió. Ho ha explicat a la roda de premsa durant el vol de tornada del seu viatge al Canadà.

El pontífex, però, ha volgut puntualitzar que encara no ha pensat en aquesta possibilitat, tot i que "no seria una catàstrofe" si finalment decidís deixar el papat. També ha admès que no creu que pugui continuar "amb el mateix ritme de viatges que abans".

Durant el seu viatge aquesta setmana al Canadà, s'ha pogut veure al papa en cadira de rodes la major part del temps, ja que un problema al genoll li impedeix caminar i estar molta estona dret.

El papa es empès en cadira de rodes a la catedral de Notre Dame de Quebec
El papa en cadira de rodes a la catedral de Notre-Dame de Quebec (Reuters/Guglielmo Mangiapane)

Durant la roda de premsa, el papa ha parlat extensament d'aquest tema, i ha afirmat que "es pot canviar de papa" i que no seria res estrany. També ha dit que qualsevol decisió serà la "voluntat del Senyor", i que "si el Senyor et diu que has d'anar al racó, te'n vas al racó", tot i que ha matisat que "encara no ha sentit aquesta crida".

Tot i que el dolor al genoll que pateix el pontífex és operable, s'ha descartat aquesta opció per les dificultats que té amb l'anestèsia. El papa ha dit que intentarà continuar viatjant, tot i que haurà de veure com es troba quan torni al Vaticà. 

El 2013, el seu predecessor, Benet XVI, ja va renunciar al càrrec a causa de la seva avançada edat.

ARXIVAT A:
EsglésiaPapa FrancescVaticà
Anar al contingut