Neus Munté en la roda de premsa posterior al consell de govern
Neus Munté en la roda de premsa posterior al consell de govern
Barcelona

El govern emplaça els comuns a aclarir si volen "continuar remant" pel referèndum

El govern considera "molt important" la màxima transversalitat en el suport al referèndum

RedaccióActualitzat

El govern discrepa dels comuns per la seva absènciala reunió pel referèndum celebrada aquest dilluns. Segons la portaveu, Neus Munté, ara els toca als de Domènech i Colau manifestar si volen "continuar remant" perquè els catalans puguin decidir el seu futur. 

Segons ha dit Munté, els agradaria molt que els comuns els segueixin acompanyant ja que pel govern és "molt important" la màxima transversalitat en el suport al referèndum.

Sobre la data i la pregunta, Munté ha dit que el govern vol escoltar els diferents actors econòmics i socials abans d'anunciar-los, com el Pacte Nacional pel Referèndum. Tot i que ha assegurat que no correspon al govern dir quan s'han de reunir, Munté creu que "tindria tot el sentit" que ho fessin abans de concretar el calendari i la pregunta. Munté també ha dit que els informaran del contingut de la reunió d'ahir.

Altres reaccions polítiques a la reunió pel referèndum

El president del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, creu que el referèndum no se celebrarà. En una entrevista a "El Matí de Catalunya Ràdio" Albiol ha dit que finalment s'aplicarà "el seny i la responsabilitat" i que no té cap dubte que "Puigdemont convocarà unes eleccions autonòmiques abans d'un any". 

Per la seva banda, el president de Junts Pel Sí, Jordi Turull, ha explicat que primer s'anunciarà la data i la pregunta del referèndum d'independència, i després el seu grup parlamentari i la CUP faran públics els textos de la llei de transitorietat jurídica, coneguda com la norma de la "desconnexió" d'Espanya. Marta Rovira, a "Els Matins" ha assegurat que no demanen als  Comuns "que aprovin el full de ruta, sinó trobar-nos per fixar les garanties del referèndum".

Anna Gabriel, diputada de la CUP, ha dit que no entendria que Catalunya en Comú acabés formant part del "bàndol del búnquer de l'Estat".

Sobre la seva absència en la reunió del referèndum, Ernest Urtasun, portaveu d'Iniciativa i dirigent de Catalunya en Comú, ha assegurat que s'hi hi haguessin anat "alguns haurien donat per mort el Pacte Nacional".

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut