Barcelona

El nou secretariat nacional de la CUP surt escollit amb el suport de més del 76% dels vots

La candidatura col·lectiva, en què hi ha, entre d'altres, Quim Arrufat i Lluc Salellas, ha obtingut 837 vots favorables

RedaccióActualitzat

La nova direcció de la CUP ha rebut el suport de les bases. Un 76,23% de la militància ha votat a favor del secretariat nacional format per una llista única i un seguit de candidatures individuals.

L'única candidatura col·lectiva que s'havia presentat, que integren l'exdiputat Quim Arrufat, el regidor gironí Lluc Salelles i l'exalcaldessa de Sant Pere de Ribes Anna Gavaldà, ha rebut 837 vots favorables. A més, també formaran part del nou secretariat Laura Rafecas (540 vots), Xevi Generó (502 vots), Albert Serrats (408 vots) i Òscar Simón (351 vots), que presentaven candidatures individuals. Un total de 239 (21,77%) militants han optat pel vot en blanc i s'han registrat 22 vots nuls (2%). Així, doncs, Rafecas, Generó i  Simón repetiran mandat, ja que també formaven part del secretariat nacional sortint.

La consulta es va fer per via telemàtica entre el 30 de juliol i el 4 d'agost, i hi han participat 1.098 militants, que representen el 63,18% de la militància.

La CUP culmina així el procés de renovació de la seva cúpula, després que a l'assemblea d'Esparreguera del maig es va decidir que la majoria del secretariat el formés una llista conjunta. L'objectiu era fer disminuir les tensions internes després de la fracassada investidura d'Artur Mas i el bloqueig als pressupostos de la Generalitat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut