Espelmes i flors davant l'escola de la ciutat de Vantaa, a Finlàndia (Reuters/Lehtikuva/Jussi Nukari)

El nen de 12 anys que va disparar a tres companys a Finlàndia era víctima de bullying

Després de ser interrogat per la policia, el menor ha passat a mans dels serveis socials perquè és inimputable per la seva edat

Redacció/AgènciesActualitzat

El nen de 12 anys que aquest dimarts va matar a trets un company i en va ferir greument dos més a Finlàndia era víctima d'assetjament escolar. Així ho ha conclòs la investigació preliminar de la policia després de prendre-li declaració.

Durant l'interrogatori, el menor ha explicat que era objecte de bullying per part d'altres alumnes del centre pròxim a Hèlsinki on havia començat a anar al gener i que aquesta era la motivació de l'atac. Altres fonts també han ratificat a la policia que el nen patia assetjament.

Dimarts el menor va portar el revòlver d'un familiar a l'escola Viertola de la ciutat de Vantaa i va disparar contra tres companys a l'aula de sisè de primària. Un dels alumnes va morir i els altres dos van quedar ferits i continuen ingressats a l'hospital.

Inimputable per edat

El nen, de 12 anys, és inimputable i després de l'interrogatori ha passat a mans dels serveis socials. En paral·lel, la policia té oberta una altra investigació per esclarir com va accedir a l'arma de foc.

Finlàndia ha viscut aquest dimecres un dia nacional de dol, amb les banderes onejant a mig pal als edificis públics, i l'escola on van passar els fets ha aparegut envoltada d'espelmes i flors.

El nen de 12 anys va disparar contra tres companys a l'aula de sisè de primària (Reuters/Lehtikuva/Jussi Nukari)

El primer ministre, Petteri Orpo, va admetre dimarts que han d'afrontar el problema de la violència als centres educatius d'un país que encara té molt recents les 18 víctimes que hi va haver en els tirotejos del 2007 i el 2008.

Segons el primer ministre finlandès, en algun moment un de cada tres joves del país ha tingut problemes de salut mental que han derivat en amenaces en centres escolars.

Un estudi elaborat l'any passat per l'institut de salut pública, THL, indicava que el 8,6% dels alumnes que ara tenen 12 anys deien que patien assetjament almenys un cop per setmana. El 2019 hi havia menys alumnes que deien ser víctimes de bullying, el 7,2%.

 

ARXIVAT A:
Finlàndia
Anar al contingut