Esports

El ministeri es compromet amb Ballesteros a incloure la partida per als Jocs Mediterranis als pressupostos del 2017

L'alcalde de Tarragona s'ha mostrat satisfet després de la reunió que ha tingut a Madrid amb el ministre d'Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo

Actualitzat

ACN Madrid.- L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i el ministre d'Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, han mantingut aquest dijous una reunió a Madrid on el ministre ha formalitzat la voluntat del seu executiu d'implicar-se en l'organització dels Jocs Mediterranis, que han de tenir lloc entre el 22 de juny i l'1 de juliol del 2018. Segons ha explicat Ballesteros a les portes del Ministeri, durant la trobada Méndez de Vigo ha anunciat que l'Estat ocuparà la seva cadira al comitè organitzador dels Jocs, cosa que no havia fet fins ara, i s'ha compromès també a finançar la celebració amb una partida dels pressupostos generals de l'Estat per al 2017, pendents encara de ser aprovats al Congrés dels Diputats.

Méndez de Vigo ha promès que els jocs seran "una realitat" i, segons Ballesteros, també ha anunciat que l'Estat allargarà al 2018 els beneficis fiscals per a les empreses i patrocinadors actuals i els nous. Amb tot, els dos equips no han concretat les partides que l'Estat destinarà a uns Jocs que s'havien de celebrar al 2017 i que es van ajornar perquè l'executiu espanyol en funcions no va fer efectiva una partida de 12 milions d'euros.

La reunió ha durat una hora i hi ha participat també el president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, el primer tinent d'alcalde de Tarragona, Alejandro Fernández, el tercer tinent, Javier Villamayor, la regidora d'Esports, Isabel Negueruela, i el gerent de l'Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació de Tarragona, Josep Maria Bonet. Segons Ballesteros, la reunió "ha anat molt bé" i el ministre s'ha compromès a "treballar" perquè els Jocs Mediterranis del 2018 "siguin una realitat". "No escatimarà esforços, i per nosaltres això és important", ha dit, i "fem una valoració molt positiva del compromís ferm del ministre i del seu equip".

L'alcalde ha assegurat que aquest compromís de Méndez de Vigo es visualitzarà pel fet que "per primera vegada" l'executiu espanyol "ocuparà la cadira buida" que té al Comitè Organitzador dels Jocs per "implicar-se al màxim i formar part de la sala de màquines d'aquest projecte". Segons Ballesteros, durant la reunió el ministre també ha assegurat que el seu executiu allargarà al 2018 els beneficis fiscals de les empreses i patrocinadors que impulsen els Jocs Mediterranis, tant els actuals com "els que puguin venir". Amb tot, els dos equips no han concretat encara quina aportació farà el Ministeri al projecte.

"S'obre un període de diàleg i treball permanent per determinar quina és la concreció d'aquesta aportació", ha dit Ballesteros, que ha apuntat que aquest equip de treball haurà "d'actualitzar" les xifres per comptabilitzar els costos de l'endarreriment del projecte, els beneficis fiscals i les aportacions."En els propers mesos determinarem una xifra", ha assegurat Ballesteros, que ha evitat apuntar a una quantitat concreta. El motiu, segons ha explicat, és no entrar en una batalla de "declaracions i contradeclaracions".

"El que volem és que les xifres que es posin damunt de la taula es reflecteixin finalment als pressupostos de l'Estat" per al 2017. En aquest sentit, ha recordat que tots els grups parlamentaris del Congrés dels Diputats es van comprometre amb els Jocs Mediterranis el passat 4 d'octubre. El president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, ha assegurat que el d'avui ha estat un "dia molt important" per a Tarragona. "Al final es demostra que quan somnies per alguna cosa i lluites per fer-ho, es fa", ha afirmat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut