Barcelona

El jutge suspèn el primer procés per jutjar les protestes estudiantils contra el Pla Bolonya

El primer dels judicis per les protestes anti-Bolonya ha quedat suspès. S'hi jutja nou estudiants acusats d'haver participat en una acció simbòlica contra aquest procés universitari a la seu d'Esquerra Republicana el 28 d'abril passat. Se'ls acusa de faltes de danys a béns immobles per haver-se encadenat a la seu d'aquest partit el 28 d'abril del 2009, acció que va acabar amb el desallotjament per part dels Mossos d'Esquadra. El jutge, però, ha suspès la sessió perquè Esquerra no ha presentat factura dels danys. Abans de l'inici, mig centenar d'estudiants s'han concentrat a l'entrada del jutjat per reclamar al jutge que tingués en compte "els fets en si" i no el context en què es van produir.

Actualitzat
Tot i que aquest procés no és el més significatiu que se celebra per jutjar les protestes estudiantils contra el Pla Bolonya, sí que és el primer de molts altres. El 13 de novembre se'n farà un altre en què es jutjarà set estudiants de l'Autònoma per haver boicotejat el Consell de Govern d'aquesta universitat. Se'ls acusa de falta de desordres públics.

El dia 18, seran 53 els estudiants que s'asseuran al banc dels acusats per faltes de desobediència a l'autoritat pel desallotjament fet pels Mossos al Rectorat de la Universitat de Barcelona el 18 de març del 2009, després d'uns quatre mesos d'ocupació estudiantil. I el 26, sis estudiants més seran jutjats amb relació a les càrregues policials que van tenir lloc després del mateix desallotjament al carrer.

Ja al desembre, el dia 18 es jutjarà 34 universitaris acusats de faltes per desordre públic a la Facultat de Lletres de la UAB el 4 de març del 2008 i el posterior desallotjament per part dels Mossos.

I encara quedaran pendents tres judicis més, pel desallotjament policial del Campus de la Pompeu Fabra (UPF) el dia de la inauguració i en presència del president Montilla, per una protesta davant de la Conselleria d'Innovació, Universitats i Empresa el 5 de febrer i pel boicot a la junta permanent de la Facultat de Lletres de la UAB el maig del 2008.
Anar al contingut