Barcelona

Estudiants anti-Bolonya tallen l'AP-7, la Diagonal i les Glòries en una nova jornada de mobilitzacions

Nova jornada de mobilitzacions dels estudiants. Grups contraris al Pla Bolonya han tallat al trànsit l'avinguda Diagonal de Barcelona, el nus de la plaça de les Glòries i l'autopista AP-7 a l'altura de la Universitat Autònoma. A les Glòries ha intervingut la policia i a l'AP-7 han provocat fins a 6 quilòmetres de cua. Els manifestants pertanyen a les diferents assemblees universitàries i, a banda d'oposar-se a la creació d'un únic espai europeu previst per Bolonya, també volen recordar la tancada que fa un any van protagonitzar estudiants de la Facultat de Lletres de la Universitat Autònoma.

Actualitzat
Cap a dos quarts d'una del migdia, uns 200 estudiants han tallat l'AP-7 a l'altura del campus de la Universitat Autònoma en contra del Pla Bolonya. El tall ha durat mitja hora i s'ha fet en tots dos sentits, ha provocat cues de fins a sis quilòmetres. Els estudiants han explicat que han convocat diverses accions coincidint que fa un any que els Mossos d'Esquadra van entrar a la Facultat de Lletres de l'Autònoma. Un acte que creuen que va ser repressiu.

També al migdia un centenar d'estudiants han tallat en tots dos sentits l'avinguda Diagonal. Els estudiants han fet classe al carrer durant mitja hora sobre Bolonya, també classes de dibuix. Volien reivindicar també els referèndums que els estudiants han fet a la Universitat de Barcelona i a la Politècnica: el resultat va ser que la majoria volien paralitzar el procés de Bolonya, i diuen que va votar molta més gent que, per exemple, en les eleccions al rectorat.

La protesta ha acabat a la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, on els estudiants han cridat en contra dels estands d'empreses que hi havia.

L'únic lloc on han hagut d'intervenir els Mossos d'Esquadra ha estat a la Gran Via, poc abans de la plaça de les Glòries, on han hagut de desallotjar una vintena d'estudiants que tallaven el trànsit.

Anar al contingut