Els familiars recorden les 43 víctimes de l'accident del metro de València. (Foto: EFE)
Els familiars recorden les 43 víctimes de l'accident del metro de València. (Foto: EFE)
València

El jutge rebutja reobrir el cas de l'accident de metro de València

La fiscalia havia demanat que es reobrís el cas perquè havia rebut dues denúncies que aportaven novetats. El jutjat, però, no hi ha vist "elements nous". Fins a 43 persones van morir en el sinistre el juliol del 2006.

RedaccióActualitzat
L'accident de metro de València, que va fer 43 morts el juliol del 2006, no es tornarà a investigar. El jutge encarregat de valorar el cas ha rebutjat reobrir la investigació per aquests fets. La decisió l'ha donat a conèixer el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià a través del seu compte de Twitter.

La fiscalia havia demanat que es reobrís el cas perquè havia rebut dues denúncies que aportaven novetats. Però el jutjat d'Instrucció número 21 de València ha considerat el contrari i ha indicat que "no s'han aportat arguments nous", tal com demana el fiscal.
La fiscalia demanava al juliol la reobertura del cas després de conèixer "fets i dades nous que en el seu moment no es van valorar i que van poder afectar l'estat de la unitat sinistrada". Aquests fets podrien ser constitutius de delictes d'homicidi per imprudència professional, segons les sospites que la fiscalia ja tenia el mes de maig i que es fonamentaven, en bona part, en la possibilitat que en la comissió d'investigació parlamentària s'hagués comès fals testimoni.

Cal recordar que el passat mes de maig, unes 5.000 persones van omplir de gom a gom la plaça de la Mare de Déu de València per recordar les víctimes i demanar justícia després que des del programa "Salvados", de Jordi Évole, es va desmuntar la versió oficial que el sinistre va ser inevitable i només atribuïble al maquinista, que també va morir en aquell fatídic revolt de la línia 1, molt a prop de l'estació de Jesús.

De fet, membres de l'Associació de Víctimes del Metro de València van denunciar que el govern valencià els va oferir feina a canvi del seu silenci.
Anar al contingut