València

Unes 5.000 persones donen suport a la manifestació dels afectats de l'accident de metro de València després de l'efecte "Salvados"

Unes 5.000 persones han assistit aquest divendres en la concentració que cada primer divendres de mes fan els afectats per reivindicar una investigació veraç i que es depurin responsabilitats. El seu clam s'ha multiplicat després que el programa de Jordi Évole va desmuntar la versió oficial del sinistre.

RedaccióActualitzat
La plaça de la Mare de Déu de València s'ha omplert de gom a gom per recordar les víctimes i els ferits de l'accident de metro de València. Unes 5.000 persones s'han manifestat per reclamar justícia en un cas oblidat. El president valencià, Alberto Fabra, ha respost per carta les víctimes del metro recordant que el cas va quedar arxivat.

Des de la plataforma 0 Responsables, afectats, familiars i ciutadans que els donen suport no han deixat de fer visibles les seves protestes cada primer divendres de mes. Aquest divendres, però, el clam s'ha amplificat gràcies a "Salvados", que va dedicar el programa de diumenge passat a aquesta qüestió i va desmuntar la versió oficial que el sinistre va ser inevitable i només atribuïble al maquinista, també mort en aquell fatídic revolt.

La campanya a les xarxes socials per reobrir la investigació judicial ha recollit en menys d'una setmana 75.000 firmes.

Els reunits han tornat a fer sentir, ara més fort que mai, la reivindicació d'una investigació veraç sobre el que va passar aquell 3 de juliol del 2006, en què 43 persones van perdre la vida i 47 més van resultar ferides, i han exigit que es depurin responsabilitats pel que és l'accident més gran de metro d'Espanya i un dels més fatídics d'Europa.

Arran del programa "Salvados", l'oposició al Parlament valencià ha demanat la reobertura de la comissió d'investigació sobre l'accident al·legant que hi ha nous indicis i testimonis. En el programa, un alt càrrec de l'empresa de ferrocarrils va admetre que van ser alliçonats per esquivar qualsevol responsabilitat penal i política.

Fa poc més d'un mes, l'Associació de Víctimes del Metro de València va denunciar que el govern valencià els va oferir feina a canvi del seu silenci.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut