En una carta oberta que ha penjat a Facebook, el germà d'una professora de l'IES El Palau denuncia el "linxament públic"
En una carta oberta que ha penjat a Facebook, el germà d'una professora de l'IES El Palau denuncia el "linxament públic"

El jutge arxiva les denúncies contra cinc dels docents de Sant Andreu de la Barca

S'admeten a tràmit tres denúncies més contra docents de Sant Andreu de la Barca

Actualitzat

El jutjat d'instrucció 3 de Martorell que investigava 9 professors de l'IES Palau de Sant Andreu de la Barca per suposat delicte d'odi arran de l'1-O ha arxivat cinc de les denúncies, però ha admès a tràmit 3 de les causes que tenia obertes. Així, ara hi ha quatre denúncies contra els professors d'aquest institut del Baix Llobregat que tiren endavant.

La causa, però, està dividida en dos procediments: el primer es refereix als fets del 2 d'octubre i el segon als del 20 d'octubre, segons ha recordat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Sobre el primer procés, que es refereix a l'endemà dels fets de l'1 d'octubre, la fiscalia considera que els professors haurien interpel·lat directament a classe els fills dels guàrdies civils i haurien criticat l'ús de la violència per part d'aquest cos durant el referèndum del dia anterior. El fiscal sosté que els professors "van vexar i humiliar" els alumnes i es van posicionar a favor de la independència.

La fiscalia els acusa de delictes d'odi i d'injúries contra els cossos i forces de seguretat.

4 de les denúncies contra professors tiraran endavant

En el segon procés, que el jutjat va admetre a tràmit la denúncia contra un dels professors la setmana passada, no seria pels presumptes fets del 2 d'octubre, sinó per un altre que hauria passat dues setmanes després, el 20 d'octubre.

Segons l'acusació de la fiscalia que ha motivat aquest procediment, aquest professor hauria demanat aquell dia a una classe optativa de tercer d'ESO que aixequessin la mà els fills de guàrdies civils.

La causa està oberta pels delictes de discriminació i contra la integritat moral.

Per tant, seran finalment 4 les denúncies que tiraran endavant.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut