El duo vocal Tarta Relena, als estudis de la NPR, a Washington DC (ACN/NPR)

El grup Tarta Relena porta el català als Tiny Desk, una fita internacional

El duo barceloní ha actuat en directe a la prestigiosa plataforma de concerts de la ràdio pública dels Estats Units

RedaccióActualitzat

El duo barceloní Tarta Relena ha fet història participant aquest dimecres al Tiny Desk, una prestigiosa sèrie de concerts promoguda per l'NPR, la ràdio pública dels Estats Units.

Marta Torrella i Helena Ros, les dues integrants del grup, han cantat --entre altres llengües-- en català durant la seva actuació en directe, de 20 minuts, als estudis que aquesta emissora té a Washington DC.


Per aquesta plataforma musical, disponible a YouTube i impulsada des del 2008 pel programa de ràdio All Songs Considered, hi han passat artistes internacionals tan diversos com Justine Timberlake, Dua Lipa, Olivia Rodrigo, Rufus Wainwright, Wilco, The Cranberries, Lenny Kravitz, Stromae, Adele, BTS o C. Tangana, entre d'altres.

De la tradició a l'experimentació

Tarta Relena va néixer com a grup l'any 2016 partint de la música tradicional, però amb una clara tendència cap a l'experimentació.

El 2019 van publicar el seu primer àlbum, Ora pro nobis (Indian Runners), molt aplaudit per la crítica. Posteriorment, va arribar l'EP Intercede pro nobis i diverses mescles, fins que va arribar Fiat Lux (La Castanya, Indian Runners), l'any 2021, el seu últim treball.

El duo vocal Tarta Relena, en un concert a Santa Maria d'Àneu (ACN/Dansàneu/Rut Solé)

L'actuació de les catalanes al Tiny Desk de l'NPR Music ha estat ja aplaudida a les xarxes, amb missatges de diversos àmbits, felicitant-les per la fita:

 

 

 


Tot i així, no és la primera vegada que la llengua catalana hi ha arribat. La compositora i multiinstrumentista espanyola resident a Nova York Lau Noah hi va interpretar "L'adeu", una cançó en català, l'any 2019.

 

 

ARXIVAT A:
Música
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut