El magistral del Tribunal Suprem Pablo Llarena
El magistral del Tribunal Suprem Pablo Llarena

El govern espanyol pagarà 545.000 euros al bufet belga que defensarà Llarena

Actualitzat

El govern espanyol destina 545.000 euros per contractar un bufet d'advocats a Bèlgica que defensi Llarena per la demanda civil interposada per Carles Puigdemont i quatre exconsellers.

El bufet Liederke Wolters Waelbroeck Kirpatrick representarà l'Estat espanyol i el magistrat del Suprem Pablo Llarena per "defensar la sobirania i la immunitat jurisdiccional de la justícia espanyola davant dels tribunals belgues", i afegeix que la defensa "inclou la de l'instructor del Suprem".

El bufet estarà en contacte amb l'Advocacia de l'Estat per dirigir l'estratègia processal a Bèlgica, ja que l'advocacia no es pot personar directament en tractar-se d'un tribunal estranger ordinari.

 

 

Segons la nota de premsa facilitada pel Ministeri de Justícia, el cost de contractació del bufet és de 450.413,22 €, als quals cal sumar 94.568,78 € en concepte d'impostos, cosa que fa un total de 544.982 €.

En la mateixa nota s'atribueix la demanda contra Llarena a "cinc polítics catalans fugits de la justicia".

La setmana passada, en canvi, Justícia va fer una distinció entre el que suposava defensar "la sobirania de la jurisdicció espanyola" i el que eren "actes privats" de Llarena. Aquesta diferenciació va provocar una allau de crítiques tant del PP com de Cs i també d'associacions de fiscals i jutges. Finalment, el govern espanyol ha assumit els costos de la representació del jutge i dona per tancada la polèmica sobre la defensa del jutge.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàJudicial
Anar al contingut