El jutge Pablo Llarena, el 22 de febrer a Oviedo
El jutge Pablo Llarena, el 22 de febrer a Oviedo

El govern espanyol estudia contractar un advocat per defensar Llarena a Bèlgica

La demanda de Puigdemont acusa Llarena de no ser imparcial en la causa contra el Procés

RedaccióActualitzat

El govern espanyol estudia contractar un advocat a Bèlgica per defensar la justícia espanyola davant la demanda civil que Carles Puigdemont i els exconsellers van presentar contra el jutge Pablo Llarena

Aquest lletrat actuaria sota les ordres i la supervisió de l'Advocat de l'Estat, una figura que defensa els interessos de l'Estat, però que no pot actuar fora de les fronteres espanyoles.

Tot i que fonts de La Moncloa asseguren que encara no s'ha pres cap decisió, seria aquest advocat contractat i no el jutge Pablo Llarena qui podria assistir a la cita que el tribunal belga ha fixat per al 4 de setembre per tractar la demanda de Puigdemont.

El govern espanyol analitza així la petició que va fer el poder judicial quan li demanava que defensés davant de Bèlgica la integritat de la justícia espanyola.

La demanda de Puigdemont acusa Llarena de no ser imparcial en la causa contra el Procés.

Sense afectar les relacions

El govern espanyol creu que l'empara que atorga el Consell General del Poder Judicial al jutge del Suprem, Pablo Llarena, no afectarà les relacions amb la justícia europea.

En una entrevista al programa "El Matí", de Catalunya Ràdio, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha explicat que la cooperació judicial europea no es veurà afectada per la demanda de Puigdemont contra Llarena perquè és un cas aïllat.

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés catalàJudicialRebel·lió
Anar al contingut