Fèlix Millet, Jordi Montull i Gemma Montull durant el judici del cas Palau
Fèlix Millet, Jordi Montull i Gemma Montull durant el judici del cas Palau (ACN)

El govern espanyol denega l'indult a Millet i Montull per l'espoli del Palau

Montull ja té el tercer grau, mentre que Millet continua a la presó, condemnats tots dos per l'espoli de 23 milions d'euros a les estructures del Palau de la Música

RedaccióActualitzat

El govern espanyol ha denega l'indult als exresponsables del Palau de la Música, Fèlix Millet i Jordi Montull, condemnats per l'espoli de l'entitat i el desviament de fons a Convergència Democràtica. Ells mateixos l'havien demanat poc després de ser ferma la sentència.

Ho va decidir en el Consell de Ministres del 28 de desembre. En un escrit, l'Audiència de Barcelona, que el 2018 els va condemnar, ha comunicat a les parts la decisió. L'indult és una mesura de gràcia que concedeix el govern espanyol.

Els responsables del saqueig del Palau van entrar a la presó el juny del 2020. Montull ja té el tercer grau i només va a dormir a la presó entre setmana, mentre que Millet continua complint condemna a Brians.

Tots dos van ser condemnats pel cas Palau. Millet, a una pena de 9 anys i 8 mesos de presó i una multa de 4,1 milions d'euros. Montull, a 7 anys i sis mesos de presó i una multa de 2,9 milions. En el judici es va considerar provat que havien robat 23 milions d'euros de la institució catalana.

Montull va complir 14 mesos de presó abans de sortir amb el tercer grau el setembre del 2021. La Fiscalia ha recorregut la decisió. Millet, que va ser president del Palau, continua en segon grau.

Tots dos tenen altres causes pendents amb la justícia, Millet aquesta setmana haurà de declarar al jutjat de Martorell per vidioconferència per la desaparició d'alguns objectes de casa seva que estaven embargats per la sentència del cas palau.

També està en semillibertat Daniel Osàcar, extresorer de Convergència Democràtica de Catalunya, condemnat a 3 anys i mig per blanqueig de capitals i tràfic d'influències.

ARXIVAT A:
Cas Palau
Anar al contingut