Íñigo Méndez de Vigo, portaveu del govern espanyol
Íñigo Méndez de Vigo, portaveu del govern espanyol
Madrid

Polèmica entre Generalitat i govern espanyol per la carta "perduda" de Puigdemont

Méndez de Vigo creu que el cas de la carta perduda demostra falta "d'interès" de Puigdemont d'assistir al Congrés

RedaccióActualitzat

El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha assegurat aquest divendres que l'acte del govern del 4 de juliol per explicar els detalls del referèndum de l'1 d'octubre és "un anunci més d'un altre anunci" que "no porta enlloc".

A la roda de premsa posterior al consell de ministres, Méndez de Vigo ha insistit que Puigdemont ha d'anar al Congrés i sotmetre el seu pla a votació. També ha assegurat que el cas de la carta desapareguda que el president de la Generalitat va enviar a la presidenta del Congrés, Ana Pastor, per demanar que li permeti explicar el referèndum a la cambra baixa demostra falta "d'interès", perquè Puigdemont no ha trucat per comprovar que l'havien rebut.

Segons Méndez de Vigo, "la carta sembla que no ha arribat", però, "quan jo vull enviar una carta i tinc interès que la llegeixin, truco per telèfon per preguntar si l'han rebut". I ha continuat amb ironia: "Si no ha arribat, si us plau, enviïn-la una altra vegada i truquin després per telèfon per comprovar que ha arribat, perquè això és bo. Ningú entén en el món on vivim que es puguin enviar correus electrònics que no arriben a la seva destinació."

En tot cas ha afirmat que "la gran majoria dels catalans" esperen que Puigdemont sotmeti una proposta sobre el referèndum a votació a la cambra baixa.

"Serà l'ocasió perquè Puigdemont expliqui les raons del dret d'autodeterminació i què és això de la llei de transitorietat."

Puigdemont replica que tenen la carta des de fa una setmana

El president de la Generalitat no ha tardat a respondre. Carles Puigdemont ha dit al portaveu del govern espanyol que té la carta des de divendres, perquè la van enviar per correu electrònic.

"El senyor Méndez de Vigo deu viure a l'era de les cartes i del telègraf perquè hi ha una cosa que es diu correu electrònic i fa una setmana que el tenen."

I ha afegit que "si no volen donar-hi resposta perquè els incomoda, que ho diguin clarament". 

Puigdemont també ha acusat l'Estat de tenir "un problema de democràcia" i de "confusió de poders", perquè "no és gaire normal que una carta que envio al poder legislatiu la contesti l'executiu".

 

Anar al contingut