El president del govern espanyol ho ha anunciat des del Senat (EFE/Zipi)

El govern espanyol anuncia la pujada del salari mínim fins a 1.080 euros mensuals

Era la quantitat recomanada pel grup d'experts i s'ha pactat entre la ministra de Treball i els sindicats UGT i CCOO

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimarts que el salari mínim interprofessional pujarà fins als 1.080 euros bruts al mes en 14 pagues.

Serà un increment del 8%, que és la quantitat recomanada pel grup d'experts del ministeri i que aquest dimarts han acabat d'acordar els sindicats i la ministra de treball, Yolanda Díaz.

La vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball s'ha reunit amb els secretaris generals de la UGT, Pepe Álvarez, i CCOO, Unai Sordo.

La CEOE no ha participat en aquesta reunió i preferia que l'increment d'aquest salari de referència fos més baix.

Els sindicats reclamaven que la pujada fos fins als 1.100 euros, mentre que Díaz advocava per la banda alta de l'informe del comitè d'experts, que va plantejar una alça per al 2023 d'entre el 4,6% i el 8,2%.

Díaz ha ressaltat que gràcies a l'acord amb els sindicats es fa efectiu un dels grans compromisos de la legislatura: que el salari mínim interprofessional arribi almenys al 60% del salari mitjà espanyol.

L'anunci de la decisió final l'ha fet el president del govern espanyol al Senat.

Durant el debat, el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat que el president del govern espanyol "compta amb el seu suport" per augmentar el salari mínim, però li ha demanat que vinculi aquest augment fins als 1.080 euros a un pacte de rendes "per a tots els treballadors d'Espanya".

Des de la tribuna del Senat, Feijóo ha insistit en la necessitat de reduir els impostos i ha retret al president espanyol que "insulti els empresaris" mentre manté "el govern més car, més ampli i ineficient de la democràcia".

ARXIVAT A:
Pedro SánchezUGTCCOOEmpresaYolanda Díaz
Anar al contingut