Madrid

El govern espanyol ajorna l'aprovació del codi de bones pràctiques de la banca per les clàusules sòl

Aquest document està pensat per facilitar la reclamació als bancs de clients afectats per les clàusules sòl, però es compromet a trobar una solució extrajudicial

RedaccióActualitzat

De moment, no hi haurà codi de bones pràctiques per a la banca. El govern espanyol ha anunciat que ajorna l'aprovació d'aquest document pensat per facilitar la reclamació als bancs de clients afectats per les clàusules sòl, però es compromet a trobar una solució extrajudicial.

El codi s'havia d'aprovar avui mateix un decret llei amb aquest codi, al qual s'haurien de subscriure de forma voluntària els bancs. El PSOE reclama que sigui un sistema obligatori i no voluntari.

Rajoy ha admès que l'aprovació està aturada i ha promès en el seu discurs de balanç de l'any que el seu govern "farà tot el possible" perquè els afectats puguin recuperar els seus diners "sense haver d'anar necessàriament als tribunals".

Decisió europea

La decisió arriba la setmana després que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea donés la raó als afectats i obrís la porta a la possibilitat que reclamin íntegrament tots els diners pagats de més.

Les entitats asseguren que negociaran, però que cada cas és diferent i hi haurà pactes individuals. En tot cas, el Suprem ja va decretar que algunes hipoteques d'entitats com el BBVA tenien clàusules sòl abusives i, ara, la justícia europea les obliga a tornar tot el cobrat de més. El ministre d'Hisenda ha volgut recordar que, quan es tornin els diners, s'hauran de declarar.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut