Madrid

El govern espanyol admet que l'atemptat de Kabul és un atac a Espanya, tot i que els talibans no ho han reivindicat

Un avió Hercules de l'exèrcit repatriarà els cadàvers dels policies espanyols Isidro Gabino Sanmartín i Jorge García Tudela i rellevarà els policies que ho desitgin

RedaccióActualitzat

El govern espanyol confia que la investigació oberta per l'atemptat d'aquest divendres a la capital afganesa determini l'objectiu final de l'atac contra l'ambaixada que ha costat la vida a dos policies nacionals.

Després de la reunió d'urgència del pacte antijihadista que s'ha fet, el ministre de l'Interior ha dit que, en qualsevol cas, és un atemptat contra Espanya, i que ara cal fer costat a les famílies de les víctimes.

Un avió Hercules de l'exèrcit repatriarà els cadàvers dels policies espanyols Isidro Gabino Sanmartín i Jorge García Tudela i rellevarà els policies que ho desitgin.

El director general de la Policia, Ignacio Cosidó, ja ha anunciat que viatjarà a Kabul per fer-se càrrec de la repatriació i per reunir-se amb els policies espanyols que continuen a l'Afganistan.

Jorge Fernández Díaz parlava així aquesta tarda:

"El que és important pel govern és que l'atac no anava dirigit contra Espanya. Si contra la "Guest House". Les reivindicacions dels terroristes no anaven dirigides a l'ambaixada d'Espanya. Parlen de "Guest house". Però el fet s'ha materialitzat contra Espanya. Han mort dos espanyols, 2 policies espanyols i dos ciutadans afganesos que prestaven serveis per a la delegació diplomàtica espanyola."

La política comunicativa ha estat marcada per les contradiccions i canvis. Primer, aquest divendres, Mariano Rajoy va dir que no anava dirigida contra Espanya.

I aquest dissabte, el ministre Margallo insistia en aquesta línia, quan, en canvi, el govern ja havia fet pública una nota informativa en la qual afirmava que no es descarta cap hipòtesi i ja es parlava d'atemptat contra Espanya.

Mentrestant, a través de les xarxes socials, en les últimes hores han arribat testimonis des de Kabul que afirmen que l'ambaixada va patir un atac, i parlen que va ser assaltada durant 12 hores amb tot tipus d'armament. El sindicat Unió Federal de Policia ha arribat a qualificar de mentida la versió que en les primeres hores arribava des del govern.

El vicesecretari del PP, Javier Maroto, ha fet una crida a les forces polítiques que no han ratificat encara el Pacte Antijihadista perquè ho facin. Per a Maroto, és important per als espanyols veure que tots els partits estan units en la voluntat de guanyar al terrorisme islamista.

El líder de Ciutadans, Albert Rivera ha reclamat una reunió urgent dels integrants del Pacte Antijihadista i ha reclamat al govern espanyol que doni una informació clara i complerta de les circumstàncies de l'atac a l'ambaixada espanyola a l'Afganistan. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut