El govern torna a canviar el criteri per ampliar el toc de queda a 62 municipis

Vol incloure en el confinament nocturn els municipis de més de 20.000 habitants amb una incidència de 125 casos per 100.000 persones

RedaccióActualitzat

La Generalitat vol ampliar el toc de queda de 19 a 62 municipis. El govern planteja sumar a la llista que va retallar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) els municipis de més de 20.000 habitants amb una incidència de 125 casos per 100.000 habitants en els últims set dies (IA7).

Argumenten que cal reduir les interaccions socials en horari nocturn perquè són "les més freqüentades per les franges d'edat amb més incidència de la malaltia actualment". Consideren "proporcionada" la mesura, amb l'objectiu de "controlar la cinquena onada pandèmica".

Per la seva part, el TSJC diu que ha rebut la proposta i que la debatrà dilluns. Un cop decideixin si l'avalen o no, ho anunciaran. Per tant, es manté el toc de queda només en 19 municipis fins dilluns pel cap baix.


El TSJC té l'última paraula

Quan aquest dimarts va tombar la proposta de la Generalitat, el TSJC va argumentar que el canvi de criteri del govern -baixar de 250 a 125 casos per cada 100.000 habitants per seguir aplicant el toc de queda- responia a una qüestió d'ordre públic, i no pas sanitària.

La nova proposta del govern manté aquest mateix llindar de 125 casos, però tan sols l'aplica als municipis amb més de 20.000 habitants. Per reforçar l'argument, aporta un informe de l'Agència de Salut Pública que incideix que la mesura "és necessària i està justificada".

La nova llista de 62 municipis que proposa la Generalitat inclou els 19 que ja tenen toc de queda en aquests moments.

En color vermell, els municipis que ja tenen toc de queda. En groc, els que també en tindrien segons la nova proposta del govern.

Consulta en aquest llistat els municipis que entren en el criteri proposat pel govern:
 

 

I aquest és el mapa interactiu dels 19 municipis afectats actualment pel toc de queda:

ARXIVAT A:
Toc de quedaCoronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut