Barcelona

El govern català lamenta que Rajoy continuï amb la judicialització de la política

El govern espanyol ha anunciat que portarà tres nous recursos al Constitucional: l'impost sobre vivendes buides, la llei d'igualtat i part de la llei de governs locals

RedaccióActualitzat

El govern català lamenta que després de la trobada dels presidents Puigdemont i Rajoy continuï amb la judicialització de la política: el govern espanyol ha anunciat que portarà tres nous recursos al Constitucional: l'impost sobre vivendes buides, la llei d'igualtat i part de la llei de governs locals.

La Generalitat respon al govern espanyol que portar al Constitucional l'impost sobre vivendes buides i la llei d'igualtat perjudica les persones més desfavorides.

Neus Munté, consellera de la presidència, ha lamentat que l'estratègia del govern espanyol no hagi canviat després de l'entrevista de Puigdemont i Rajoy. El president de la Generalitat va demanar al cap de l'executiu espanyol que evités judicialitzar les decisions polítiques.

Neus Munté, que ha parlat en roda de premsa, ha dit que el govern espanyol està en funcions pel que l'interessa. Ha afegit que el govern català pensa seguir amb els seu full de ruta i defensant els més vulnerables:

"El que és segur, és que això fa augmentar l'escepticisme. Ens reafirma en la nostra voluntat de tirar endavant el nostre full de ruta. És oportú fer una reflexió sobre a qui creu la ciutadania. Als qui defensen més a les persones, sobretot a les més vulnerables, o als governs que defensen als més tenidors, que son finalment els que han de respondre o han de fer efectiu aquest impost."

Neus Munté ja ha dit que presentaran al.legacions en defensa d'unes lleis que estan emparades, diu, per l'Estatut.

Tot i els recursos, es manté la trobada entre Saenz i Junqueras prevista per la setmana que ve.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut