Barcelona

El govern ajorna l'inici del pla dels 80 quilòmetres per hora pel caos ferroviari

L'inici de la mesura dels 80 quilòmetres per hora a l'àrea metropolitana s'endarrerirà. El govern ha decidit posposar el període d'adaptació, que estava previst que comencés dijous que ve, fins que se solucionin els problemes de Rodalies Renfe i amb el transport alternatiu per carretera. Segons com evolucionin aquestes incidències, es decidirà quan s'aplica la mesura. L'executiu reconeix que moltes de les vies afectades per aquesta limitació de velocitat transcorren pel Baix Llobregat i considera que ara mateix no és oportú posar-la en marxa. Malgrat posposar l'inici d'aquest període d'adaptació, l'entrada en vigor en plena operativitat dels 80 quilòmetres per hora es manté per l'1 de gener.

Actualitzat

El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Josep Pérez Moya, ja va dir dijous passat que la congestió a l'autovia de Castelldefels (C-31) i l'autopista del Garraf (C-32), dues de les grans vies d'entrada a Barcelona pel sud, a causa de la supressió de les línies de Rodalies faria que la Generalitat no apliqués la limitació de velocitat fins que s'haguessin resolt les incidències ferroviàries.

La limitació a 80 km/h a les vies de l'àrea metropolitana és una mesura que s'aplicarà en el marc del pla d'actuació per a millorar la qualitat de l'aire, juntament amb altres iniciatives que pretenen reduir la contaminació.

L'exvicepresident dels Estats Units i flamant Premi Nobel de la Pau, Al Gore, es va mostrar la setmana passada a favor de mesures com aquesta, tot i que va dir que pot ajudar "una mica", però no és la solució definitiva als problemes de contaminació.

Anar al contingut