La nevada col·lapsa l'AP-6, entre Segòvia i Madrid (EFE)
La nevada col·lapsa l'AP-6, entre Segòvia i Madrid (EFE)
Madrid

El director de la DGT diu que el caos a l'AP-6 "no va ser només culpa dels conductors"

Serrano assegura que la responsabilitat última de la gestió de l'autopista és de l'empresa concessionària

Actualitzat

El director general de Trànsit del govern de l'Estat, Gregorio Serrano, assegura que no ha pensat a dimitir després del caos a l'AP-6 entre Segòvia i Madrid, on milers de cotxes van quedar atrapats per la forta nevada del darrer cap de setmana. En declaracions a la cadena SER, Serrano ha matisat les seves paraules, en què feia responsables els conductors "per no assabentar-se" de les alertes de circular amb la nevada que va provocar el col·lapse a l'AP-6 i ara ha assegurat que "no va ser culpa exclusiva dels conductors", sinó una circumstància més.

"No va ser culpa exclusiva dels conductors, vull matisar les meves paraules, va ser una circumstància més de les moltes que es van donar."

Entre les circumstàncies, la "nevada excepcional". Després de demanar disculpes per "les errades que hagi pogut cometre", ha explicat que va coordinar l'operació tornada des de Sevilla i ha etzibat que la responsabilitat última de la gestió de l'autopista és de l'empresa concessionària.

"La decisió de la gestió interna de l'AP-6 no correspon a la Direcció General de Trànsit, podrà agradar més o menys, però no correspon a la DGT la gestió interna d'una autopista de peatge que està en concessió (...). L'empresa concessionària decideix si s'ha d'obrir l'autopista o no."

Serrano confia que l'expedient informatiu que ha obert el Ministeri de Foment a Abertis aclareixi les causes del caos a l'AP-6 coincidint amb l'operació tornada. Foment ja ha obert un expedient informatiu a la concessionària i el ministre Íñigo de la Serna va anunciar aquest diumenge mateix que compareixerà al Congrés per donar-ne explicacions, com li han reclamat des del PSOE, Podem i Ciutadans.

El director de la DGT ha reiterat que els conductors tenien "prou informació" de la nevada i que des del dijous la Direcció General de Trànsit estatal va informar de la nevada amb panells informatius i alertes als butlletins de ràdio.

La filial d'Abertis que gestiona l'autopista ha assegurat que, des d'un primer moment, va activar el protocol d'actuació el 5 de gener i sota la supervisió dels ministeris de Foment i de l'Interior.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut