Agri

El diputat Quim Arrufat denuncia irregularitats i traves per fer d'observador a les eleccions al Kurdistan turc

El diputat de la CUP aquesta última legislatura Quim Arrufat és a Agri amb una delegació catalana per fer d'observador de les eleccions

RedaccióActualitzat

Turquia vota i un dels epicentres de la jornada electoral i de l'actual crisi del país és el Kurdistan. Convidada per l'HDP, la formació kurda que va obtenir un gran resultat ara fa cinc mesos, s'hi ha desplaçat una delegació catalana. La seva missió és observar possibles irregularitats a Agri, molt a prop de la frontera amb l'Iran.


Entre aquest grup d'observadors internacionals hi ha el diputat de la CUP aquesta última legislatura Quim Arrufat, que en declaracions al canal 3/24 ha denunciat traves per fer la seva feina i greus irregularitats.

"Ens hem llevat amb una instrucció a la policia de no deixar entrar cap observador internacional a cap col·legi electoral, a excepció dels quaranta observadors convidats oficialment per Turquia a través de l'OSCE, cap dels quals no l'estem vient a la part kurda."

Arrufat assegura que els observadors de l'OSCE són a Ankara o a la part occidental, però no té constància que cap sigui a la zona kurda, on, diu, hi ha més possibilitat de frau o de pressions.

En la delegació catalana també hi ha Eulàlia Reguant, diputada de la CUP aquesta legisltatura. Diu que tota la delegació ha quedat bloquejada a les entrades dels col·legis.


Arrufat destaca "intimidacions a persones grans, amb dificultats o amb discapacitats". Alerta també dels municipis rurals, on hi pot haver "manipulació de presidents de formacions conservadores o afiliats a sindicats conservadors pròxims al govern". Per últim, avisa de la presència militar i policial a les portes dels col·legis.

"Tancar-ho als observadors internacionals és un pas enrere molt greu que tindrà conseqüències."

El diputat de la CUP avisa que, si el govern no guanya amb la majoria absoluta que vol, hi pot haver conseqüències "nefastes i violentes" per a la regió.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut