El dinar de Sant Egidi uneix 2.500 persones amb pocs recursos: "Nadal no és només consumisme"

La comunitat ha servit dinars per a 2.500 persones amb pocs recursos, refugiats o sense llar

RedaccióActualitzat

El dinar de Nadal de la comunitat de Sant Egidi de Barcelona ha tornat a asseure a taula persones amb pocs recursos, refugiats o sense llar amb una il·lusió comuna: compartir taula en una data tan assenyalada.

Només a Barcelona han reunit més de 1.400 persones en nou indrets diferents, però de dinars també se n'han fet en ciutats com Manresa, Gavà o Tarragona. En total, a tot Catalunya hi ha hagut 2.500 persones que s'han assegut a taula gràcies a aquesta iniciativa.

A la capital catalana, més de 600 voluntaris han estat treballant des de primera hora del matí per tenir-ho tot a punt.

Un grup de voluntaris preparant l'aperitiu (3cat)
Els voluntaris s'encarreguen de preparar els guisats per a tots els comensals (3cat)

És el cas de l'Adam Boukhani, que ha explicat a TV3 com des de molt petit, des de fa 10 anys, forma part de la comunitat. "M'han ajudat i ara em toca a mi ajudar la gent", explica amb orgull.

Un altre voluntari és l'Ignasi, que ha aportat el seu granet de sorra fent pinxos de fruita i tallant torrons acompanyat de la seva mare, la Meritxell:

"Això és un ensenyament, també, Nadal no és només el consumisme, hi ha moltes altres coses."

D'entre els voluntaris també n'hi ha que s'han ocupat de preparar obsequis per als assistents al dinar, que s'escullen de manera personalitzada perquè el Pare Noel pugui repartir-los.

Els regals es preparen i se seleccionen expressament per a cada un dels comensals (3cat)

"Ahir vam ser a la missa de Nadal i ara veure tota l'església amb els bancs a fora, les taules... és un miracle!", celebra l'Enric Domènech, que és el primer cop que assisteix a un dinar que any rere any retorna la il·lusió a centenars de persones.

S'han fet dinars en ciutats arreu de Catalunya (3cat)
ARXIVAT A:
PobresaReligióNadal
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut