El conseller delegat del Banc Sabadell confia que l'opa hostil del BBVA no prosperarà

César González-Bueno recorda que fins al novembre els accionistes no hauran de decidir si es venen les accions i afirma que està molt tranquil

RedaccióActualitzat

El conseller delegat del Banc Sabadell, César González-Bueno, creu que l'opa hostil anunciada pel BBVA contra el seu banc no prosperarà, perquè els accionistes preferiran no vendre.

Segons ha dit, al banc ho estan vivint "amb molta intensitat" però també "amb molta serenitat", perquè confien en les garanties del procés i en la feina que fan, i creu que els accionistes això ho percebran quan arribi el moment:

"Crec que estan confiats que si fem els deures, seguim treballant intensament i tenint bons resultats, el valor ho reconeixerà i els accionistes no tindran interès en acudir a l'opa."


La competència i els llocs de treball

González-Bueno ho ha dit aquest divendres al programa "Els Matins" de TV3, en una de les primeres entrevistes que concedeix després de l'anunci de l'opa del BBVA.

L'entrevista ha coincidit amb l'enviament per part del banc d'un document al regulador borsari en què afirma que l'opa pot suposar la pèrdua de llocs de treball i d'oportunitats de negoci per als clients.

També amb el pronunciament de l'Autoritat Catalana de la Competència, que considera que "podria reduir la competència i tenir efectes negatius", pel fet que deixaria el mercat bancari sense prou competidors.


"Des de la CUP fins a Junts i el PP"

En l'entrevista, el conseller delegat ha destacat en aquest sentit la unanimitat contra l'opa que hi ha a tots els nivells, en l'àmbit econòmic i també en el polític:

"Jo no sé si vostès han vist en cap cas un nivell d'unanimitat tan gran, des de la CUP fins a Junts, fins al PP; ahir Feijóo va ser molt clar, crec que és el primer tema en el qual hi ha una unanimitat tan gran."


Els accionistes no hauran de decidir fins al novembre

El BBVA encara no ha formalitzat l'opa, i té de temps fins al 6 de juny per fer-ho, però aquesta setmana s'ha estès el rumor que ho farà de manera imminent, i podria ser aquesta mateixa tarda.

Preguntat per això, González-Bueno hi ha tret importància, qualificant-ho de "no esdeveniment", i ha afegit que n'hi haurà molts més fins al novembre, que és quan els accionistes hauran de prendre la decisió.

En aquest sentit, ha dit que "no li consta" que el BBVA tingui el suport d'alguns dels grans accionistes del Banc Sabadell, i que seria "absolutament irracional" que s'hi haguessin compromès:

"D'aquí al novembre hi haurà molta informació que avui no és clara i que ja ho serà, i jo crec que ningú s'ha compromès ja de manera ferma a canviar les accions d'un banc per l'altre en aquell moment."

El conseller delegat ha recordat que fa 3 anys i mig que és al capdavant del Banc Sabadell, i ha dit que en aquest temps s'ha convertit en "un autèntic fan o enamorat" de l'entitat.


Un banc amb molt de pes en el sector de les pimes

González-Bueno ha afirmat que el banc que governa dona servei al 65% de les petites i mitjanes empreses (pimes) de Catalunya i el 50% de les de tot Espanya, i que amb una fusió hi perdrien.

També ha tret pit, dient que és un banc molt gran i amb molt bons resultats: té 5 vegades el valor de fa 4 anys, quan el BBVA va intentar la primera opa, i que des de principi d'any s'ha revalorat un 60%.

En aquest sentit, ha assegurat que entre el 2024 i el 2025 preveu repartir 2.400 milions d'euros en dividends als accionistes, i que això suposa el 25% del valor total que té a la borsa.

El conseller delegat ha calculat que la fusió amb el BBVA suposaria una reducció de costos entre el 40% i el 50%, i que significaria la pèrdua de molts llocs de treball.

També ha considerat que seria força probable que, per donar el vistiplau a una fusió, els organismes reguladors obliguessin a segregar el negoci de les pimes per garantir la competència del sector.

Un mes vertiginós per al Banc Sabadell

El BBVA va fer pública la intenció de comprar el Banc Sabadell el 30 d'abril, ara fa 24 dies, i els gestors d'aquest banc ho van rebutjar una setmana després, dient que l'oferta "infravalorava significativament" el seu valor.

Tres dies després, el 9 de maig, el BBVA va contraatacar anunciant l'opa hostil amb les mateixes condicions de la proposta d'absorció rebutjada, un 30% superior al valor de les accions abans de l'anunci.

Aquell dia va ser vertiginós per als responsables del Sabadell, que van acabar denunciant el BBVA a la Comissió del Mercat de Valors, la CNMV, acusant-lo d'haver donat dades incompletes.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut