Madrid

La reforma de la llei de l'avortament passa el primer tràmit sense els crítics del PP

Hi ha hagut 5 diputats del PP que han trencat la disciplina de vot i el líder del PSOE, Pedro Sánchez, s'ha equivocat i ha votat a favor de la reforma

RedaccióActualitzat

La polèmica reforma de la llei de l'avortament plantejada pel PP ha superat el seu primer tràmit parlamentari Congrés dels Diputats. És una reforma envoltada de polèmica i de divisions internes en el Partit Popular. El nou text introdueix com a principal novetat la necessitat d'exigir el permís patern a les noies de 16 i 17 anys per interrompre l'embaràs.

La presa en consideració de la proposició s'ha aprovat amb 184 vots a favor: els del PP, Unió Democràtica de Catalunya, Foro Asturias i UPN. Hi ha hagut 5 diputats del PP que han trencat la disciplina de vot perquè consideren el text poc restrictiu. Un diputat popular hi ha votat en contra i quatre més no han pitjat cap dels botons de la votació.

Un total de 136 diputats del PSOE, Esquerra Plural, UPyD, PNB, ERC, BNG, Amaiur i Compromís hi han votat en contraEl líder del PSOE, Pedro Sánchez, s'ha equivocat a l'hora de votar i s'ha posicionat a favor de la reforma proposada pel PP. Pocs minuts després, s'ha disculpat per l'error a través de les xarxes socials. 


La reforma de la llei de l'avortament, que va provocar grans manifestacions a favor i en contra, i que va acabar amb la dimissió de l'anterior ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, es tramita per via urgent i podria estar aprovada abans de l'estiu.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut