Madrid

El comitè executiu del PP que ha de validar les condicions de C's, encara esquitxat per la corrupció

Entre els 93 membres de la direcció hi ha Rita Barberá i Ignacio González

Actualitzat

El Comitè Executiu del Partit Popular, que ha de validar les mesures de regeneració democràtica que demana Ciutadans, està integrat per 93 membres, alguns dels quals investigats o amb sospites de corrupció, com Rita Barberá o Ignacio González.

En aquest comitè també hi havia fins fa poc l'exministra Ana Mato, imputada i pendent de judici per la seva vinculació amb la trama Gürtel. Mato va renunciar a la vocalia del Comitè Executiu al juliol, tot i que fins aquest dijous no s'ha sabut perquè és quan els populars han actualitzat a la pàgina web la composició de l'òrgan. 

Tot i mostrar-hi bona sintonia, Mariano Rajoy va evitar posicionar-se sobre els requisits que ha posat Ciutadans. En qualsevol cas, tot apunta que el PP ratificarà les condicions imposades per Albert Rivera, que ja s'apliquen, per exemple, a la Comunitat de Madrid, en virtut del pacte de la presidenta Cristina Cifuentes amb Ciutadans.

Reunió el dia 17 sobre les condicions de C's

El comitè executiu es reunirà dimecres que ve per decidir si accepta o no les condicions. Eventualment, el debat d'investidura podria tenir lloc a finals d'agost. Rajoy, de moment, ha respost amb un "ja ho veurem" quan se li ha demanat si té previst fixar una data d'investidura encara que no tingui garantida l'abstenció del PSOE. En el cas que convoqui el debat, es preveu que sigui a final d'agost.

Encara que el PP obtingui, finalment, el vot afirmatiu de Ciutadans, Rajoy tindria el suport de 169 diputats, a set de la majoria absoluta necessària per sortit investit en primera votació. De cara a la segona, caldria l'abstenció d'alguns diputats de la resta de grups.

Tant Rajoy com Albert Rivera han redoblat la pressió al PSOE de Pedro Sánchez. El PP els fa responsables d'unes possibles terceres eleccions, mentre que Ciutadans dóna per fet que han d'avalar les condicions plantejades.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut