El president de la Conferència Episcopal nega les xifres de l'informe presentat pel defensor del poble (ACN/Eli Don)

El cardenal Omella nega que hi hagi hagut 440.000 casos d'abusos sexuals dins l'Església

Les víctimes també critiquen l'informe del defensor del poble, però en aquest cas perquè consideren que "no estira del fil" i no s'ha demanat que aquests delictes no prescriguin

El president de la Conferència Episcopal Espanyola, el cardenal Joan Josep Omella, ha criticat l'informe del defensor del poble sobre els abusos sexuals en l'àmbit de l'Església a Espanya. Un informe que conclou que hi hauria més de 440.000 víctimes de pederàstia dins l'Església, la meitat abusades per capellans.

En un missatge a Twitter/X, Omella ha assegurat que aquesta xifra és falsa i "sense fonament" i que l'han difós els mitjans de comunicació només amb la intenció d'enganyar.

El cardenal xifra en 1.125 els casos documentats per l'Església i afegeix, això sí, que "cada víctima és un drama terrible a qui demanem perdó i acompanyem" i que continuen treballant "per acabar amb aquesta terrible xacra a l'Església i a tota la societat".


També ha insistit que mai es cansaran "de demanar perdó a les víctimes i de treballar per la seva sanació":


L'informe l'han elaborat durant més d'un any un grup d'experts que han atès 487 víctimes que s'hi han adreçat directament i han fet una enquesta sociològica a 8.013 persones de més de 18 anys residents a Espanya. Han conclòs que el 0,6% van ser abusats per un sacerdot i un 1,13% per persones de l'àmbit religiós. Això serien 234.000 persones i 441.000 respectivament si es fa una extrapolació d'aquests percentatges amb el nombre de persones adultes a Espanya, com es pot veure en aquest vídeo:


Les víctimes també critiquen l'informe del defensor del poble: "no estira del fil"

Les víctimes també han criticat l'informe fet pel defensor del poble per encàrrec del Congrés dels Diputats. Per una banda, perquè "no té poders coercitius d'investigació i s'ha limitat a recollir els testimonis de les víctimes, sense estirar després el fil". Consideren que només se les ha revictimitzat, s'ha perdut el temps mentre les víctimes reclamaven una comissió de la veritat, i que, davant de "440.000 casos i un 99% d'impunitat", no s'ha demanat que aquests delictes no prescriguin.

I també el critiquen perquè en parlar de compensacions econòmiques, hi ha inclòs l'Estat,i creuen que unes eventuals indemnitzacions a les víctimes les ha de pagar l'Església i no els contribuents, com expliquen en el següent vídeo, que recull les reaccions de les víctimes:

 

ARXIVAT A:
EsglésiaPederàstia Agressió sexualMenors
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut