Entrada al Campell, el primer poble a rebutjar el LAPAO. (Foto: Google Maps)
Entrada al Campell, el primer poble a rebutjar el LAPAO. (Foto: Google Maps)
El Campell

El Campell vol anar al Constitucional per defensar que parlen català i demanarà suport als altres pobles de la Franja

L'Ajuntament del Campell està disposat a anar al Tribunal Constitucional i a Europa per defensar que la llengua que es parla a la Franja s'ha de dir català i no LAPAO. Així ho proposarà a la reunió que faran dissabte que ve els ajuntaments de la Franja a Mequinensa. L'alcalde del Campell espera obtenir els suports necessaris en la trobada.

RedaccióActualitzat
L'Ajuntament del Campell, a la Llitera, està disposat a anar al Tribunal Constitucional i a Europa per defensar que la llengua que es parla a la Franja s'ha de dir català i no LAPAO, llengua aragonesa pròpia de l'Àrea Oriental, com ha aprovat el govern d'Aragó. Així ho proposarà a la reunió que faran dissabte que ve els ajuntaments de la Franja a Mequinensa per defensar el nom de català per a la llengua que es parla a la zona. L'alcalde del Campell, Josep Anton Chauvell, ha manifestat que es tracta d'una proposta que espera obtenir els suports necessaris en la trobada per portar-lo al Tribunal Constitucional i que si l'alt tribunal "no en fa cas, caldrà buscar resposta, en última instància, als tribunals europeus".

Divendres, l'Ajuntament del Campell ratificarà en sessió plenària que al municipi es parla català, en resposta a la disposició addicional primera de la llei de llengües d'Aragó, del 2009, que demana un posicionament de cada poble. En la reunió de Mequinensa, l'alcalde del Campell proposarà que cada ajuntament també ratifiqui en sessió plenària que al seu municipi es parla català.

Precisament, el Campell va ser el primer municipi de la zona que va rebutjar la normativa aprovada fa uns dies pel govern aragonès. Es dóna la circumstància que aquesta és la localitat on va néixer el secretari general de Convergència i Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, que es va mostrar orgullós de la moció aprovada.
Anar al contingut