El Parlament britànic, reunit excepcionalment en dissabte per votar l'acord del Brexit (Reuters)
Londres

El Parlament britànic ajorna la votació definitiva sobre el Brexit

Ha aprovat per 322 vots a favor i 306 en contra l'esmena que obliga Boris Johnson a reclamar una nova pròrroga del Brexit fins al gener del 2020

RedaccióActualitzat

Gir d'última hora en la jornada d'aquest "superdissabte" al Parlament britànic. Finalment, la Cambra dels Comuns ha paralitzat la votació sobre el Brexit. La sessió, que se celebrava en dissabte per primera vegada en 37 anys, havia de votar l'acord pactat entre la Unió Europea i el primer ministre, Boris Johnson per evitar un Brexit dur, aconseguit després de converses maratonianes i a pocs dies que acabi el termini del 31 d'octubre.

La tensió ha tornat a Westminster amb l'aprovació aquesta tarda d'una esmena que obliga Boris Johnson a demanar avui mateix una nova pròrroga del Brexit fins al 31 de gener del 2020.
Tot i això, el primer ministre, desafiant, ha dit que no té intenció de negociar això amb Brussel·les:

"No negociaré un ajornament amb la Unió Europea i la llei tampoc m'hi obliga. Diré als nostres amics i col·legues a la UE que una altra pròrroga serà dolenta per a aquest país i per a la Unió Europea."

La diputada de l'SNP escocès que ja va guanyar Boris Johnson als tribunals, Joanna  Cherry, ha dit que ha de tornar als jutjats i ha afegit que el president de la Cambra dels Comuns li ha dit que firmaria la carta de la pròrroga si el jutge l'hi demana.

 

 

L'esmena l'ha proposat un diputat independent, Oliver Letwin, i s'ha aprovat per 322 vots a favor i 306 en contra. Aquesta proposta demana retardar la ratificació definitiva de l'acord del Brexit fins que la legislació que l'ha d'aplicar s'aprovi. Cosa que, de fet, obliga a demanar un ajornament a Brussel·les.

El govern britànic ja ha anunciat que dilluns hi haurà votació sobre l'acord del Brexit per intentar mantenir la sortida el 31 d'octubre. I la Comissió Europea ja ha contestat: "És el govern del Regne Unit el que ha d'informar-nos al més aviat possible dels passos següents".

 

 

Durant la sessió, milers d'activistes a favor d'un segon referèndum s'han manifestat a l'exterior del Parlament amb el missatge que el Regne Unit ha canviat d'opinió i ara vol continuar a la Unió Europea.

ARXIVAT A:
Brexit
Anar al contingut