El primer equip de futbol és el que concentra un percentatge més alt en la massa salarial del club (Reuters)
Barça

El Barça tira endavant la retallada de sous i presentarà els expedients a la Generalitat

El club rebaixarà per igual els ingressos de tots els esportistes professionals i també reduirà el salari del personal no esportiu

Actualitzat

El president del Barça, Josep Maria Bartomeu i el director general del club Òscar Grau han informat a la junta directiva que les mesures que s'apliquin a tots els equips professionals seran exactament les mateixes. Tots els esportistes de les seccions professionals del club: bàsquet, handbol, hoquei i futbol sala, més l'equip femení de futbol i el Barça B ja saben quina afectació tindrà sobre les seves economies particulars la crisi del coronavirus però pel que fa al primer equip de futbol continuaran les negociacions, però si no hi ha acord s'aplicaran unilateralment.

El Barça després de la Junta ha fet un comunicat on explica que presentarà un expedient laboral davant la Conselleria de Treball que afectarà a totes les seccions professionals, primer equip inclós, i proposarà una reducció de la jornada laboral i de la part proporcional del sou a tots els estaments del club.

 

 

Tenint en compte que la massa salarial esportiva representa més del 60 per cent del total del pressupost, és aquí on el club vol concentrar els primers esforços. L'entitat ja els ha comunicat que mentre duri l'estat d'alarma veuran rebaixats els seus ingressos en un 70 per cent. Aquests diners no els recuperaran, però tan bon punt s'aixequi l'estat d'alarma tornaran a cobrar les quantitats pactades en els seus contractes.


Amb aquest comunicat no està clar que passarà amb el primer equip de futbol, que al final representa el gran gruix de la massa salarial de l'entitat.  Els futbolistes guanyen els seus ingressos en tres conceptes: fitxa, sou mensual i variables, i cada contracte de cada jugador és un món. Encara que hi hagi una voluntat per part de la plantilla de ser solidari amb el moment que viu el club, és complicat establir un varem generalitzat.

En els pròxims dies s'haurà de veure si la negociació arriba a bon port o si el club, tal i com ha fet amb les seccions es veu obligat a tirar pel dret pel salvar l'econoimia en aquest moment de crisi provocada per la pandèmia del coronavirus.

Mentrestant, el vestidor està dividit en tres parts. Uns aposten per la proposta de l'AFE de rebaixa d'un 10% aproximadament depenent si la Lliga s'aconsegueix acabar abans del 30 de juny, altres veuen bé la rebaixa elevada que podria arribar a un 70% i altres no estan d'acord.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut