El 99% de meses ja tenen prou membres confirmats per constituir-se, segons el govern

Les meses necessiten un mínim de 3 persones, ara només un 1,16% no es podria constituir

Actualitzat

Les eleccions del 14 de febrer es podran fer "sense problemes" en la constitució de les meses. El director general de participació ciutadana i processos electorals, Ismael Peña-Nieto que en el seu compte de Twitter assegura que el 98,9 % de les meses hi haurà persones suficients per constituir-se.

Només 1,16% no tenen el mínim de 3 persones assegurades per poder-se constituir. Nieto explica que d'aquestes meses no hi ha prou dades i de totes, només una té 2 membres, la resta amb 3 o més, assegura "es poden constituir""

Aquestes dades allunyen els temor que hi hagués un nombre elevat de meses que el 14F no es pogués votar i que els resultats dels comicis s'haguessin de postposar. La llei dona un termini de 48 hores per votar en les meses no costituïdes el dia de les eleccions.

La por de la Covid ha disparat les al·legacions de les persones assignades a les meses, tot i que els càrrecs de president o de vocal són obligatoris, i negar-s'hi està castigat per la llei amb pena de presó de 3 mesos a 1 any o multa de 6 a 24 mesos.

Com preveu la llei orgànica del règim electoral general, LOREG, hi ha dos suplents per cadascun dels membres de la mesa: el president i els dos vocals. Per tanten total són 9 persones convocades. Segons Peña-López, hi ha el 65% de les meses on tots els convocats estan confirmats.

Si no n'hi hagués prou amb els sis suplents previstos, se'n podran traslladar des d'una altra mesa a un altre col·legi o, fins i tot, des d'un altre municipi.

Els col·legis obren a les 9 i tenen una hora de marge perquè es resolguin els problemes que s'hi hagin presentat. No només que falti gent, sinó que també poden faltar paperetes o hi pot haver algun impediment per accedir al centre, per exemple. Més enllà de les deu no es pot constituir cap mesa electoral. És l'hora límit.

 

Test d'antígens als segons suplents

Nieto-López també ha anunciat aquest dilluns que s'amplia als segons suplents els test d'antígens que ja es va preveure fer als integrants de les meses. El govern ha considerat que en molts casos aquests segons suplents s'hauran de quedar. Un fet que, en altres comicis, passava molt poc sovint.

 

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021Covid-19
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut