"Earth": la cançó viral que uneix 30 artistes per lluitar contra el canvi climàtic
Imatge del videoclip d'"Earth" del raper Lil Dicky

"Earth": la cançó viral que uneix 30 artistes per lluitar contra el canvi climàtic

Justin Bieber, Ariana Grande, Snoop Dogg, Katy Perry o Ed Sheeran són alguns dels 30 artistes que participen en aquesta cançó del raper Lil Dicky per salvar la Terra

Actualitzat

Al més pur estil de la cançó de 1985 "We are the world", de Michael Jackson i Lionel Richie, contra la fam a l'Àfrica, el raper nord-​americà Lil Dicky ha unit les veus de 30 dels cantants internacionals més famosos de l'actualitat per crear "Earth". Una cançó amb una clara intenció: conscienciar els humans de la importància de salvar el planeta.

El seu videoclip s'ha fet viral en poques hores. I aquesta era la intenció de la campanya, ja que tots els beneficis que guanyin per les seves reproduccions aniran destinats a diferents organitzacions mediambientals, com la de Leonardo DiCaprio, qui també participa al vídeo.

"Earth" compta amb un videoclip d'animació on, transformats en animals, hi apareixen cantants com Justin Bieber, Ariana Grande, Ed Sheeran, Miley Cyrus, Psy, Snoop Dogg, Katy Perry, Bad Bunny​ o SIA, entre d'altres.


Reivindicativa, amb un to irònic i amb una tornada fàcil de recordar. El videoclip té més de 13 milions de reproduccions i ha despertat reaccions a favor i en contra. Destaca que té molts més "no m'agrada" que no pas "m'agrada" i, a YouTube, acumula més de 100.000 comentaris amb tota mena d'opinions.

Sigui com sigui, el polèmic Lil Dicky ha aconseguit posar l'escalfament global als xats dels usuaris de les xarxes socials.

 

Ed Sheeran posa veu a aquest coala al videoclip d'"Earth" (YouTube)


D'aquí a 12 anys els efectes del canvi climàtic seran irreversibles

La tornada de la cançó diu "We love the Earth" ("Estimem la Terra") i forma part d'una campanya recollida a la pàgina web welovetheearth.org. Allí es donen les claus per aprendre més sobre el canvi climàtic, s'hi mostren solucions i es convida a actuar, fent donacions o canviant els nostres hàbits.

Pot semblar que queda temps per revertir l'efecte dels humans en el clima de la Terra, però els científics alerten que, si en els pròxims 12 anys no canviem el nostre comportament, els danys seran irreversibles. Segons diferents estudis, limitar l'augment de temperatura a 1,5 graus respecte a la que hi havia abans de la Revolució Industrial encara és possible, però requereix grans esforços i començar les accions immediatament.
 

Algunes de les solucions que planteja We love the Earth són l'ús d'energies renovables, la cura, protecció i restauració de la biodiversitat i el canvi en l'alimentació (en contra de la desforestació, l'explotació de la Terra i la contaminació provocada per les granges). Per això, la campanya clama que "Prevenir-ho és a les nostres mans! Podem salvar la Terra!".

ARXIVAT A:
Viral Medi ambientCrisi climàtica
Anar al contingut