Les imatges a vol d'ocell del dron permetran atrapar els incivics in fraganti (ACN/Ajuntament Palafrugell)

Drons per enxampar i multar els que tiren trastos o escombraries on no toca a Palafrugell

Vigilaran amb drons les àrees de contenidors i punts on s'aboquen residus per gravar i atrapar in fraganti els incívics i multar-los

Actualitzat

La Policia Local de Palafrugell, al Baix Empordà, farà servir drons per atrapar els qui abandonen trastos vells o llancen escombraries allà on no toca.

Una nova aplicació de la tecnologia dels drons amb la qual la policia vol frenar les conductes incíviques i fer que els aparells actuïn com a element dissuasiu, d'aquells que desborden els contenidors, abandonen electrodomèstics, runa o mobles vells al carrer, o fora d'horari.  

Amb els drons, els agents podran vigilar els "punts negres", aquells contenidors o punts d'abocament més allunyats del centre on és fàcil arribar amb una furgoneta o un vehicle gran.

D'aquesta manera, no només s'espera que "espantin" els infractors, sinó que es vol atrapar els incívics in fraganti, gravar-los des de l'aire i interposar-los la multa corresponent.

L'Ajuntament té clar que, al darrere d'aquest problema, hi ha comportaments incívics d'una petita part de la ciutadania, que acaben perjudicant la resta, diu l'alcalde, Juli Fernández.

"És una llàstima que per culpa d'un grup reduït de persones Palafrugell doni mala imatge. La majoria de la ciutadania és exemplar a l'hora de reciclar i seleccionar els residus; per tant, hem d'afrontar una de les principals parts del problema, que són les conductes incíviques."

L'Ajuntament explica que, a partir de la setmana vinent, començarà aquest campanya "intensa" de vigilància i control d'aquells punts que s'han convertit en focus d'abocaments, amb aquest sistema innovador.

Es vigilaran sobretot els punts allunyats on es pot accedir amb un vehicle (ACN/Ajuntament Palafrugell)

El nou pla de xoc aplicat fins ara ha permès intensificar la neteja i el manteniment de carrers, places i parcs tant de Palafrugell com dels nuclis costaners del municipi.

 

ARXIVAT A:
Medi ambientSostenibilitat
Anar al contingut