Actualitat blaugrana

Dos gols de Messi i un de Giuly donen al Barça el 14è triomf seguit de Lliga a Mallorca (0-3)

El Barça ha sumat la catorzena victòria consecutiva de Lliga per 0-3 a Son Moix contra un Mallorca desestructurat i sense capacitat ofensiva. Tot i no fer un partit brillant, els blaugrana s'han endut els tres punts per la llei del mínim esforç amb un gol de Giuly en la primera part i dos de Messi en el segon temps, quan tot just portava sis minuts sobre el terreny de joc, ja que ha entrat en substitució de Larsson. Ronaldinho i Edmílson han vist la cinquena targeta groga i es perdran el partit contra l'Atlètic de Madrid.

A Son Moix, el Barça ha sortit poc inspirat, tot i que ha optat per tocar la pilota amb paciència i sense fer un joc vertical. Tot i que li ha costat entrar en el partit, ha estat l'equip dominador de la primera part. Larsson ha disposat de dues ocasions, però ha fallat en la definició final. En el minut 17 de la primera, el suec s'ha avançat al porter Moya, però la rematada ha caigut penjada sobre la xarxa del travesser. Tres minuts després, en una jugada de contraatac, Larsson, molt ràpid, ha superat els dos centrals i ha entrat dins l'àrea, però el seu xut des de la frontal ha sortit per la dreta de Moya. En el minut 35, el Mallorca ha tingut un ensurt quan un defensa ha rebutjat un córner i la pilota ha rebotat al pal i ha sortit a fora. El gol del Barça no ha arribat fins a sis minuts del final del primer temps, obra de Giuly. El cors s'ha desmarcat molt bé dels centrals, ha penetrat pel centre dins l'àrea i ha rematat una gran passada de Deco gairebé des del mig del camp. El brasiler nacionalitzat portuguès ha tornat al màxim nivell després de complir el partit de sanció i ha estat un dels millors blaugrana de la primera part. Els dos equips han marxat al descans amb el gol d'avantatge del Barça en una primera part en què el Mallorca s'ha mostrat incapaç de construir i mancat clarament de recursos en atac. L'única jugada destacable ha estat un xut des de lluny d'Okubo, que ha intentat sorprendre un Valdés molt ben situat sota els pals. La falta d'intensitat per part del Barça ha continuat en la segona part, ja que el Mallorca li ha posat massa fàcil. En els primers minuts de la represa, els balears s'han animat en veure que el Barça donava aire al partit, però els d'Héctor Cúper han estat totalment desestructurats sobre el terreny de joc, sense capacitat ofensiva, i el Barça ho ha aprofitat per no brillar i fer un dels partits més fluixos d'aquesta temporada. Quan s'havia jugat mitja hora de la segona part ha entrat Messi en substitució de Larsson. L'argentí ha estat l'autèntic revulsiu del partit. En només sis minuts sobre el terreny de joc ha estat capaç de marcar dos grans gols i fallar-ne un. El primer ha arribat en la primera pilota que ha tocat, gairebé. Després d'una passada de Sylvinho, Messi fa un ziga-zaga dins l'àrea i envia la pilota al fons de la xarxa. I el segon ha estat un golàs des de la banda esquerra, en una posició molt difícil per marcar, ja que tenia molt poc angle. Entremig dels dos gols, Messi ha fallat una diana claríssima, que ha vist fàcil, s'ha relaxat i el seu xut ha anat als núvols. Tot i lluir poc, el Barça s'ha endut la victòria a Son Moix, ha obert el marcador en la primera part i ha rematat en la segona amb un Messi espectacular i jugant gairebé sense rival al davant. Pel que fa a amonestacions, Ronaldinho i Edmílson han vist la cinquena targeta groga i es perdran el pròxim partit de Lliga, diumenge, contra l'Atlètic de Madrid. Per la seva banda, el Mallorca ha vist com li expulsaven Tuzzio quan s'havia jugat mitja hora de la segona part per doble targeta groga.