Un dels detinguts a Palma (Policia Nacional)

Dos detinguts per robar 18 rellotges d'alta gamma pel "mètode de la taca"

Els arrestats, amb residència a Barcelona, actuaven a Palma i Saragossa i es van endur rellotges per valor de 180.000 euros

ACN/RedaccióActualitzat

La Policia Nacional ha detingut dos homes pel robatori de 18 rellotges d'alta gamma valorats en més de 180.000 euros.

Els arrestats, residents a Barcelona, feien servir el mètode de la taca i actuaven a Palma i Saragossa.

Durant el mes d'agost del 2022, es van rebre fins a sis denúncies a la capital de Mallorca que relataven el robatori de rellotges d'alta gamma a turistes d'edat avançada. Els pispes abocaven algun tipus de substància sobre les víctimes i, tot seguit, les introduïen a un portal proper per ajudar-les a netejar-se. Aprofitaven el moment en què es treien el rellotge per robar-lo i fugir corrents del lloc, sense fer servir la violència. En un dels casos, però, van haver d'utilitzar violència i intimidació.

Els investigadors de la Policia Nacional van aconseguir identificar els autors i van comprovar que un dels lladres ja havia comès fets similars a Saragossa el 2021. Durant els mesos d'estiu, s'havien comès sis robatoris de rellotges d'alta gamma a la capital de l'Aragó, fins a les Festes del Pilar.

Els presumptes autors actuaven d'una forma "altament professional i coordinada", en un lapse de temps molt breu i creant una gran confusió. Els dos pispes van ser detinguts de forma simultània i en els registres dels domicilis es van decomissar dos rellotges d'alta gamma –un d'ells valorat en més de 15.000 euros-, quasi 2.000 euros en efectiu, 12 telèfons mòbils i un detector de diamants.

El material confiscat en una de les detencions (Policia Nacional)

 

ARXIVAT A:
Policia Nacional
Anar al contingut