Cartells d'indignació per la sentència de La Manada que els considerava culpables d'abús però no de violació
Cartells d'indignació per la sentència de La Manada que els considerava culpables d'abús però no de violació

Dos anys i un dia de presó per difondre una foto de la víctima de La Manada a la xarxa

La sentència recull que la víctima es va veure obligada a marxar a viure a l'estranger i a deixar els estudis universitaris per la por de ser identificada

Actualitzat

Un jutge de Pamplona ha condemnat a dos anys i un dia de presó l'home que va publicar a internet una foto de la jove violada pels integrants de La Manada la nit dels Sanfermines del 2016.

El condemna com a autor d'un delicte de revelació de secrets i d'un delicte contra la integritat moral per publicar a Twitter, el 6 de desembre del 2017, una foto en què apareixia la víctima de La Manada i quedava, així, desvelada la seva identitat.

La foto, que va ser compartida 16 vegades, va tenir 13 "likes" i 64 comentaris i hi apareixia el rostre de la noia amb un text que deia:

"La noia suposadament violada per La Manada ha demanat que no es difongui aquesta imatge perquè potser pensem que només era una golfa borratxa."

 

La fotografia publicada era una de les que la víctima va rebutjar veure durant el judici pel "dany moral que li havien provocat els fets jutjats".

Segons el jutge, l'acusat va utilitzar la imatge amb "l'ànim de divulgar i difondre la imatge de la víctima", i per això va utilitzar el hashtag #LaManada amb la finalitat d'afavorir la difusió del missatge.

La sentència recull que la denunciant s'ha vist "ridiculitzada i avergonyida, i ha tingut por de ser identificada per terceres persones, fet que l'ha obligat a abandonar els estudis universitaris, i fins i tot a marxar durant una temporada a viure a l'estranger".

 

Un altre home investigat

També un veí de Barcelona està sent investigat per un delicte contra la integritat moral de la víctima. El fiscal li demana dos anys i mig de presó per difondre dades personals i fotografies de la víctima de La Manada i de la seva violació en un fòrum d'internet, amb la finalitat de "riure's" d'ella.

 

 

ARXIVAT A:
La ManadaAgressió sexual
Anar al contingut