El tramvia atacat a Utrecht (Reuters)
El tramvia atacat a Utrecht (Reuters)
Utrecht

Detingut el sospitós de l'atac d'Utrecht, que hauria actuat per "motius familiars"

L'assaltant ha disparat aquest matí contra passatgers d'un tramvia i ha causat la mort de tres persones

RedaccióActualitzat

La policia ha detingut un home de 37 anys, de nacionalitat turca, com a sospitós de l'atac a trets als usuaris d'un tramvia aquesta matí a Utrecht, a Holanda. En el tiroteig hi ha hagut 3 persones mortes i 5 ferits, tres d'ells greus. Efectius policials ha rodejat un edifici on el sospitós estava amagat i l'ha pogut detenir. Les autoritats no descarten cap hipòtesi, però en principi tot apunta que es tracta de "motius familiars".

L'agència estatal turca Anadolu explica que l'autor de l'atac hauria disparat contra un familiar seu i altres persones que, suposadament, estaven ajudant el parent de l'assaltant.

Segons la televisió holandesa NOS, l'únic sospitós identificat va declarar davant d'un tribunal fa dues setmanes per un cas de violació. El seu advocat no ha confirmat si el seu defensat estava en llibertat vigilada durant el tiroteig d'aquest dilluns.

La policia ha mostrat la imatge del sospitós i ha demanat la col·laboració ciutadana que, finalment, ha contribuït a la detenció de l'atacant.
 

Imatge del sospitós, Gokmen Tanis, un turc de 37 anys amb un ampli historial delictiu 

El detingut és Gokmen Tanis, que té un llarg historial d'antecedents penals per delinqüència comuna els últims anys, com robatoris amb violència, atacs a l'autoritat i assetjament sexual al carrer, segons han assenyalat fonts judicials.

També hi ha hagut escorcolls de cases i una altra persona arrestada en un dels operatius, però encara no s'ha confirmat si aquest detingut també està involucrat en l'atac.

Trets indiscriminats contra vianants i passatgers d'un tramvia

Els fets han passat en una parada del tramvia a la plaça 24 d'Octubre, als afores de la ciutat, quan un home ha obert foc indiscriminadament sobre passatgers i vianants. Després, ha fugit en un Renault Clio de color vermell robat, que han localitzat en un carrer dels voltants.

Serveis d'emergències a la plaça 24 d'Octubre, on ha tingut lloc el tiroteig (EFE)

Testimonis dels fets expliquen que la policia ha acordonat la zona del tiroteig i ha sobrevolat l'àrea amb helicòpters a la recerca de l'atacant. S'han activat els serveis d'emergència i els ferits han estat evacuats a hospitals de la ciutat.

Finalment, els agents han pogut capturar el sospitós, que s'havia refugiat en un immoble que hi havia molt a prop del lloc que havia assaltat.

Desplegament de forces de seguretat després del tiroteig (EFE)

ARXIVAT A:
Terrorisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut