L'Ajuntament de Tàrrega
L'Ajuntament de Tàrrega (Wikimedia Commons/Jorge Franganillo)

Dimiteix una regidora de la CUP de Tàrrega negacionista de la Covid

Teresa Sala ha pres la decisió després que l'Ajuntament vetés un acte de Josep Pàmies a la Fira del Medi Ambient que es farà a l'octubre

Sílvia MateuActualitzat

Teresa Sala, membre del grup municipal de la CUP de Tàrrega, ha anunciat que dimiteix com a regidora de Serveis Municipals, Mobilitat i Medi Ambient perquè l'equip de govern segueix una "obediència sense cap mena de debat pel que fa a la gestió i mesures de la mal anomenada pandèmia" i, en general pel seu "tarannà totalitari".

L'encara regidora mostra una posició negacionista, en un comunicat que ha fet públic a Facebook i a través del seu perfil de Twitter.

Teresa Sala explica que el detonant de la seva decisió ha estat el "veto unilateral" a una xerrada durant la Fira del Medi Ambient de Tàrrega titulada "Cultiu i propietats de plantes medicinals". El ponent era Josep Pàmies, segons el diari Segre, tot i que la regidora no en diu el nom.

Pàmies, un pagès que ha estat sancionat per la divulgació de pseudoteràpies, ha animat els seus seguidors a no vacunar-se contra la Covid i ha fet diverses manifestacions negant la pandèmia. Segons la regidora de la CUP, té "una opinió que no obliga ningú a res" però el govern de Tàrrega "no es poden permetre ni la possibilitat d'una veu diferent".

Des de la CUP de Tàrrega, han dit que arran de la renúncia de Teresa Sala, que es farà efectiva les pròximes setmanes, estan "treballant per reforçar la tasca municipal de la CUP i de tot el govern de Tàrrega".

L'alcaldessa, Alba Pijuan Vallverdú, ha dit que la dimissió "és un tema personal de la regidora" i que continuaran treballant amb la persona que la substitueixi perquè "no hi ha cap problema a nivell de partits".

A Tàrrega governa una coalició d'ERC (5 regidors), la CUP (3) i el PSC (2), amb Junts per Catalunya a l'oposició (7).

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19CUP
Anar al contingut